Eurokraták között egy európai

2021. november 19. 12:36

Schöpflin György emlékére.

2021. november 19. 12:36
Rajcsányi Gellért

Elhunyt Schöpflin György.

Eurokraták között volt ő európai.

Számos alkalommal kérdeztem őt és interjúztam vele Európa és a nagyvilág dolgairól, s volt alkalmam a lapunknak írt véleménycikkeit is szerkeszteni – azok közé tartozott, akiktől mindvégig tanulhattam mélyebb ismereteket, nagyobb összefüggéseket geopolitikáról, történelemről, a politikum mélyrétegeiről.

S bízom abban, az olvasók is tanulhattak tőle.  

Nyugodjon békében, Professzor Úr!
 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2021. november 21. 01:05
Ha ilyen arcok lennének a Fideszben... de az öregnek is kínos volt már az utolsó pár év. Nemzeti liberális volt. Azaz üldözendő.
olajfa1
2021. november 19. 14:24
Nagyon hiányoznak az EP-ből hozzá hasonló igazi európai szellemiségű személyek! Béke legyen veled György.
Æðelflæd
2021. november 19. 13:01
Egy egészen kis ideig volt szerencsém a környezetében dolgozni. Manapság az a mantra, hogy több nő kell a politikába, mert attól az majd higgadt lesz, bölcs és konstruktív. Ez természetesen nem igaz, a Cseh Katalinoktól, a Szabó Tímeáktól és a Sophia in't Veldektől legalábbis nemigen várható ilyesmi. Amiből sokkal-sokkal több kellene a politikába, azok a Schöpflin Györgyök. Requiescat in pace.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!