Putyin: Minden lehetséges eszközzel megvédjük a Krímet

2017. június 15. 11:00

„Ha a területünkre nézve fenyegetést látunk, mint bármely más kormány, mi is minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogjuk védeni ezt a területet” – mondta az orosz elnök. Vlagyimir Putyin ugyanakkor úgy látja: nem Oroszország, hanem inkább a CIA avatkozott be Ukrajnában.

2017. június 15. 11:00

Az orosz elnök az amerikai újságírónak, Oliver Stonenak adott interjúsorozatában rávilágított, hogy országa minden rendelkezésre álló eszközzel kész megvédeni a Krím félszigetet – számol be a TV Dozsgy. „Miután a Krím Oroszország teljesértékű részévé vált, mi is gyökeresen másképp viszonyulunk ehhez a területhez. Ha a területünkre nézve fenyegetést látunk, mint bármely más kormány, mi is minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogjuk védeni ezt a területet” – mondta Vlagyimir Putyin.

Putyin hozzátette: nem ő, hanem még az ukrán törvények szerint működő helyi parlament döntött a csatlakozásról szóló referendum kiírásáról, ezután pedig az emberek az Oroszországhoz való csatlakozást választották. „A Krím parlamentjének túlnyomó többsége az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntött” – tette hozzá.

Tagadta továbbá, hogy orosz részről bármilyen hadmozdulat történt, egy lövés is eldördült volna, vagy bárki is meghalt volna a Krímen. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a 2014-es ukrán forradalom folyamába a CIA is aktívan beavatkozott. „Csak meg kell nézni, hogy alakultak az események. Miután Janukovics bejelentette, hogy el kell halasztani az Európai Unióval kötendő gazdasági megállapodás aláírását, senki sem figyelt arra, hogy miért, és mennyi ideig volt erre szükség. Rögtön tömeges lázadás tört ki” – vélte Vlagyimir Putyin.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sir Galád
2017. június 15. 14:25
Ja igen, már el is felejtettem, hogy a CIA rohanta le a Krím-félszigetet jelöletlen azonosítókkal....gyökér
Szívemből magyar
2017. június 15. 12:35
Jobb és békésebb világ lenne most, ha nem lett volna Majdan, úgyhogy köszönjük cia, köszönjük soros!
Tiszafa
2017. június 15. 12:30
Nem is értem, hogy az oroszok egy fontos hadászati területet a Szovjetunió szétbomlásakor miért is adtak oda Ukrajnának, amikor az a terület soha nem volt az ukránoké. Tudom, hogy Hruscsov Szálin halála utáni főtitkári választások során az ukrán nemzetiségű központi bizottsági tagok támogató szavazataiért cserébe odaígérte nekik Krímet, de ezt a Szovjetunió szétbomlása előtt nyugodtan semmissé nyilváníthatták volna az oroszok. Így most a fejük se fájna.
edvind johnsson2.0
2017. június 15. 12:16
El is hiszem neki, remélem az USA is elhiszi, és más zsákmány után néz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!