Antony Blinken Ukrajnába látogat

2021. április 30. 07:07

Oroszország a NATO fenyegető tevékenységére hivatkozva hajtott végre hadgyakorlatot az ukrán határ közelében, majd a csapatok visszavonását rendelte el.

2021. április 30. 07:07
null

Ukrajnába látogat a jövő héten Antony Blinken amerikai külügyminiszter – jelentette a CBS News hírtelevízió helyi idő szerint csütörtökön. A CBS News híradása szerint Blinken egy interjúban erősítette meg, hogy Kijevbe utazik, amelynek egésze vasárnap a 60 minutes című műsorban kerül adásba.    

 mondta a CBS News által közölt interjúrészletben Blinken.    

Oroszország a NATO fenyegető tevékenységére hivatkozva hajtott végre hadgyakorlatot az ukrán határ közelében, majd a csapatok visszavonását rendelte el.    

„Az elmúlt napokban azt láttuk, hogy döntés született a csapatok egy részének visszavonásáról, és bizonyos erők tényleg elkezdtek visszahúzódni” – fogalmazott Blinken, hozzátéve: „nem mondhatom, hogy ismernénk Putyin elnök szándékait. Több dolgot is tehet vagy dönthet úgy, hogy nem tesz”.    

Az orosz csapatösszevonás miatt ismét kiéleződött a feszültség Oroszország, Ukrajna és Kijev nyugati partnerei között.

(CBS, MTI)

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. április 30. 10:40
Ha megnézem, akkor az orosz támaszpontok csak úgy hemzsegnek az USA körül.
VeJoLa
2021. április 30. 10:31
Vajon miért megy? Magyar gyökereire tekintettel szól elmelni az ukrajnai magyar kisebbség érdekében? Behajtani a Biden család kintlévőségeit? Átadni Bidenia Oroszországra irányított atomrakétáinak az indítókulcsát?
Magyarok Pásztora
2021. április 30. 10:30
Csak ide ne egye a fene.
kitiltott
2021. április 30. 09:30
Ez semmi más mint provokáció. Vagy a kárpátaljai magyar kisebbség alapjogait akarja visszaadatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!