Zelenszkij: Ukrajnának semmi köze a Moszkva elleni dróntámadáshoz

2023. május 03. 20:39

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó olyan feltételezéssel állt elő, miszerint mindez egy orosz taktika része.

2023. május 03. 20:39
null

Ukrajna nem intézett támadást sem Moszkva, sem Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – jelentette ki szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Helsinkiben. „Nem támadtunk Putyinra vagy Moszkvára, mi a saját területünkön harcolunk” – hangoztatta az ukrán elnök sajtótájékoztatóján a finn fővárosban. „Nem támadunk Putyinra, ezt meghagyjuk egy törvényszéknek” – tette hozzá.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó nem sokkal később közölte, hogy Kijevnek nincs köze a történtekhez, és olyan feltételezéssel állt elő, miszerint mindez egy orosz taktika része. Mint mondta, egy ilyen művelet semmit sem használna a harctéren és csak Oroszországot provokálná radikálisabb intézkedésekre. Hozzátette: az orosz állásfoglalás arra utalhat, hogy

Moszkva egy nagyobb terrortámadást tervez Ukrajna ellen a közeli napokban.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján azt írta, hogy a Kreml elleni éjszakai dróntámadás után nem maradt más lehetőség, mint hogy „megsemmisítsék Zelenszkijt és kijevi bandáját”. Szergej Mironov orosz parlamenti képviselő Telegram-oldalán azt írta: már önmagában az a tény, hogy két drón elérhette a Kreml területét, kérdéseket vet fel az orosz légvédelemmel kapcsolatban. Egyben „az ukrán terrorista elit” megsemmisítésére szólított fel. Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóháza, az állami duma elnöke kijelentette: „követelni fogják olyan fegyverek bevetését, amelyek

Az orosz elnöki hivatal szerdán délután azt állította, hogy Ukrajna előző éjjel dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen az orosz elnök meggyilkolása céljából, de a két drónt az orosz védelem semlegesítette. A Kreml kitervelt terrortámadásnak, az elnök elleni merényletkísérletnek minősítette a történteket, és jelezte: fenntartja a jogot a megtorló intézkedésekre, „ott és akkor, ahol és amikor jónak látja”.

 

Nyitókép: Sauli Niinistö finn elnök (j) fogadja ukrán hivatali partnerét, Volodimir Zelenszkijt Helsinkiben 2023. május 3-án.MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiababa
2023. május 04. 13:50
Zeli,neked meg az ukrán néphez nincs semmi közöd.
Vakfolt
2023. május 04. 13:26
"Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó olyan feltételezéssel állt elő, miszerint mindez egy orosz taktika része." Egy év múlva a dánok be is fogják mutatni a felvételeiket a három orosz hadihajóról a Kreml kertjében, csak most még nem találják, mert nem volt a hadihajókon jeladó.
Lez99
2023. május 04. 12:00
Akkor a CIA ?.......
Mintaszkitap
2023. május 04. 10:28
Ez olyan cuki... Az oroszok lövik a saját katonáikat az atomerőműben, felrobbantottak a saját vezetéküket, elfogy a lőszerük, és emberük, fáznak, rossz a morál, most meg megmerénylik a saját elnöküket, aki amúgy már többször meghalt, rákos, félheréjű, akit senki nem szeret, de azért elfogatóparancsot adtak ki rá! Ez nagyon jó! Hány agysejt kell a sok ukránbarát idiótának, hogy ezt beszopja? (Pedig sajnos beszopják. Elég riasztó jövőkép ez a szellemi magaslat.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!