Izrael azt állítja, a Hamász és az Iszlám Dzsihád több száz tagját tartóztatták le

2023. december 23. 15:58

A gyanúsítottak egy része a civil lakosság körében bujkált, és önként adta meg magát.

2023. december 23. 15:58
null

Izraeli közlemény szerint az elmúlt héten a Hamász és az Iszlám Dzsihád 200 tagját tartóztatták le, és vitték be az országba, hogy kihallgathassák őket – számol be a BBC. A gyanúsítottak egy része a civil lakosság körében bujkált, és önként adta meg magát. Így összesen már 700 palesztin fegyverest tartóztattak le azóta, hogy megkezdte az izraeli hadsereg a Hamász felszámolását célzó katonai műveletét Gázában.

A Hamász ugyanakkor azt mondja, főként nőket és gyerekeket öltek meg az izraeliek. A terrorszervezet által irányított egészségügyi minisztérium azt közölte, 

az invázió kezdete óta legalább 20 ezer ember halt meg és 50 ezer megsebesült Gázában. 

A BBC megjegyzi, hogy nem tudja ellenőrizni az állításokat.

Izrael folytatja hadjáratát Gázában, a civileket arra szólítja fel, hogy meneküljenek el. Az ENSZ szerint a legutóbbi parancs 150 ezer embert érintett az övezet közepén.

Nyitókép: Izraeli katonák a gázai es-Sifá kórház alatt talált alagutat mutatnak meg újságíróknak 2023. november 22-én. Az izraeliek szerint a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei a kórházban találtak fedezékre, az alagutat pedig katonai célokra használták. MTI/AP/Victor R. Caivano

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszaur
2023. december 26. 13:23
A terrorszervezet az IDF.
Szvv
2023. december 26. 12:58
Nyilatkozta a Hamasz…. egészen hihető ez is. Aha. Mindkettő hazudik.
Tommaso
2023. december 23. 21:06
Tasi János naponta megismételt HAZUGSÁGAI-ra, és RÁGALMAI-ra nem érdemes szót vesztegetni. A lényeg, hogy ... a HamaSS nem pusztán terrorszervezet, hanem a saját gyerekeik életét sem kimélő népirtó diktatúra. Izraelnek az iszlamisták teljes kapitulációjáig kell űznie az ellenséget, ahogy az oroszok tették a nácikkal, és az amerikaiak a japcsikkal. Mert az agresszornak ez a sorsa. Ezt érdemlik.
Tommaso
2023. december 23. 21:04
"a Hamász és az Iszlám Dzsihád több száz tagját tartóztatták le akik önként adták meg magukat" - igy szól a hir. A magyarul sem értő johannluipigus agyalágyultan népirtásnak nevezi, hogy az IDF hadifoglyokat ejtett. Az agyalágyult esvany-0 ebbe is megpróbált belekötni, persze most is pofára esett. Ugyanis az ellenség foglyulejtése és likvidálása ellentétes, egymást kizáró fogalmak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!