The New York Times: Ukrajnának nem kell minden területet visszafoglalnia a győzelemhez

2023. december 28. 08:47

Az amerikai lap szerint fontolóra kell vennie az ukrán elnöknek a fegyverszünet lehetőségét.

2023. december 28. 08:47
null

Amennyiben beigazolódnak azok az állítások, hogy Vlagyimir Putyin valóban hajlandó tárgyalni Ukrajnával a tűzszünetről, akkor Kijev vezetésének élnie kell a lehetőséggel a vérontás megállítására – írta meg a The New York Times.

A háborús frontok stagnálnak, és naponta számos ukrán életet követelnek a harcok. Ebben a kontextusban Ukrajna győzelme már nem csak azon múlik, hogy képesek-e visszafoglalni az oroszok által elfoglalt területeket – olvasható a cikkben.

Fájdalmas valóságvizsgálat

Az amerikai lap szerint a 600 mérföld hosszú ukrán-orosz frontot képletesen és szó szerint befagyott, ez pedig elszívja az ukrán erőforrásokat és az életeket anélkül, hogy belátható időn belül bármi nemű kilátás lenne a változásra.

Ebből adódóan a bármennyire is fájdalmas, az ukrán elnöknek fontolóra kell vennie a fegyverszünet lehetőségét”

– hangsúlyozza a cikkíró.

„Az idő pedig szorít, ugyanis a lap szerint Zelenszkij elnöknek szembesülnie kell azzal a lehetőséggel is, hogy Trump esetleges hatalomra kerülése esetén teljesen megszűnhetnek az amerikai segélyek. Az Európai Unióban pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki Putyinhoz és Trumphoz is elismerően viszonyul, vélhetően gátolni fogja az Ukrajnának szánt 

50 milliárd euró pénzügyi segélycsomag jóváhagyását” – olvasható a New York Times hasábjain.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: Murat Deniz / Getty images

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. december 29. 15:02
vajon mennyi oénzt égetnek még el és öletnek embereket halomra, amíg belátják, kivel harcolnak?
konfucius
2023. december 28. 15:05
A valóság ezzel,szemben az, hogy a frontvonalak éppen most mozdultak meg, az oroszok a Nyugat által szerkesztett térképeken is nyomonkövethező módon teret nyernek, foglalják vissza a nyáron feladott területeket. Szóval a nyt pont azért írja ezt, hogy elfedje a valóságot az olvasói elől. Fosnak a teljes összeomlástól. Persze az orosz nem hülye, nem a nyt-ra fognak hallgatni.
gyaloggos
2023. december 28. 14:47
AZ 50 milliárdos SEGÉLYCSOMAG sem segít Ukrajnán, EZT látni nem kell nagy ész!
robogo72
2023. december 28. 13:19
Hát, ha így nézzük, akkor végülis Magyaroszszág is megnyerte a világháborúkat ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!