Zelenszka a BBC-nek: „Ukrajna meghal a Nyugat pénzügyi támogatása nélkül”

2023. december 09. 13:17

„Nagyon fáj, hogy a szenvedélyes segítő szándék elhalványulásának jeleit látjuk” – hangsúlyozta az ukrán elnök felesége.

2023. december 09. 13:17
null

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége arra figyelmeztetett, hogy a Nyugat folyamatos pénzügyi támogatása nélkül Ukrajna „meghal” – írja a Politico.

Ha a világ belefárad, egyszerűen hagynak minket meghalni.

Nagyon fáj, hogy a szenvedélyes segítő szándék elhalványulásának jeleit látjuk” – hangsúlyozta Zelenszka a BBC-nek.

A Fehér Ház korábban arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatások hamarosan elfogyhatnak. A Mandiner írt róla, hogy egyes felmérések szerint egy év alatt 90 százalékkal csökkent az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatás.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Saul Loeb

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. december 22. 11:03
„Ukrajna meghal a Nyugat pénzügyi támogatása nélkül” Sokan reméljük...
Antifleto
2023. december 11. 08:58
Csak halna már meg végre! Már kurvára unom hogy minden kétszer annyiba kerül a háborús szarságaitok miatt.
Reszelő Aladár
2023. december 11. 08:37
Más pénzéből háborúzni az pont olyan mint más pénzéből jólétet vásárolni. Egyik sem fenntartható és egyik sem kockázatmentes. Ukrajna úgy állt bele ebbe a háborúba, hogy pontosan tudták, hogy egyedül önerőből képtelenek lesznek megnyerni. És olyanok segítségében bíztak, akikről tudni lehetett, hogy a saját érdekeik a legfontosabbak. És akik gond nélkül árultak el és hagytak szarban bárkit, amikor az érdek úgy kívánta. Zseléné! Amikor a dicsőséges jenkik elmenekültek Kabulból, akkor ugye arra gondoltál, hogy navégre csak velünk foglalkoznak majd? És hogy ilyet veletek biztosan nem tesznek majd? Ott álltok majd egy szétlőtt országgal, amit másokért lövettetek szét és lehet Putyinnal egyezkedni… Akkorra majd megint testvérnépek lesztek ugye?
Vfefe
2023. december 10. 16:29
Ez a kurva fel, hogy kevesebbet tud majd kolteni az ellopott penzbol,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!