Szánthó Miklós: A woke a kommunizmus új formája, az egész civilizációra veszélyes

2024. február 29. 09:02

Az Alapjogokért Központ főigazgatója karakteres véleményt fogalmazott meg.

2024. február 29. 09:02

Az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán a jól ismert kommunizmushoz hasonlította a woke ideológiát.

„A woke ideológiát, mint kommunizmust Magyarország már régóta ismeri. Ez a radikális liberalizmus mindent relativizál, azaz viszonylagossá tesz, és egalitárius, azaz egyenlősít. Tagadja a jó és rossz közötti különbséget, támadja a vallást és az egyházakat, a közösséggel szemben az egyént helyezi a középpontba, általában az Isten, haza, család fogalomrendszer minden pontját rombolja, ám a valóság rácáfol.

Ez az érzelemvezérelt ideológia, mentalitás már nemcsak a belpolitikában jelenik meg például a migrációval, genderrel vagy multikulturalizmussal kapcsolatban, hanem a külpolitikában is, például az ukrajnai konfliktus kezelésében.

Ez nem reálpolitika, alapja a háborús pszichózis, amely csak harctéri megoldásokat ajánl, s nem beszél tűzszünetről, békéről” – hangsúlyozta Szánthó Miklós, aki arra is kitért, hogy a napokban Emmanuel Macron francia elnök már nem zárta ki, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába. Az igazgató hozzátette, ezt figyelembe véve már csak „egy puskalövésnyire vagyunk a harmadik világháborútól”, éppen ezért lenne szükség azonnali tűzszünetre.

A beszélgetés során Szánthó arra is kitért, milyen változásokat hozhat a 2024-es év a nagyvilág politikájában.

„A júniusi európai parlamenti választáson és a novemberi amerikai elnökválasztáson is döntési helyzetbe lehet hozni olyan politikusokat, akik a tárgyalóasztalnál próbálják megoldani a konfliktust.

A republikánus Donald Trump elnöksége alatt nem indított háborút, ellentétben a demokrata párti Joe Bidennel vagy Barack Obamával, s folyamatosan hivatkozott Orbán Viktor békepárti politikájára.

Ha republikánus elnöke lenne az Egyesült Államoknak, akkor nagyobb esély lenne a békére” – jelentette ki Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán.

A főigazgató a napokban előadást tartott Washingtonban a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, a CPAC-en. Mint elárulta, Amerikában érezhetően változik a jobboldali közhangulat, egyre inkább elítélik a woke külpolitikára gyakorolt káros hatásait, és az ukrajnai háború finanszírozását.

„A liberális progresszív woke célja a határok lebontása, korlátlanság az individualizmusban, s ez az érzelmi alapú »ostoba« politika »háborúba lovalja bele magát«.

Az ukrajnai háborús konfliktus eredetileg nem Európa háborúja volt. Európa érdekeit sérti a beavatkozás, például a szankciók gazdasági hatásai.

Ezzel a globalizmussal, globalista ideológiával szemben áll a szuverenista gondolkodás, amely a valódi demokráciát, a választópolgárom akaratát védő reálpolitika. A CPAC következő rendezvényét Budapesten tartják áprilisban, és a fő üzenete az lesz: csapoljuk le a mocsarat Washingtonban és Brüsszelben!” – mondta el az Alapjogokért Központ főigazgatója a Kossuth Rádióban.

Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. március 01. 05:09
Az a gond csak,hogy az adófizetők tartják ezeket a fideszes idiótákat.🤮
bagoly-29
2024. február 29. 14:22
Nem véletlenül van annyi női hive ennek a borzalmas szektának, eszmének!
istvanpeter
2024. február 29. 12:35
Sokszor úgy tűnik, hogy a háttérhatalmi maffia világuralmi terveit még mindig sokan nem értik és nem veszik komolyan. Pedig már százegy néhány évvel ezelőtt kimondták, hogy az emberi társadalom szövetét teljesen meg kell semmisíteni és a szuverén emberi lét minden formájának véget kell vetni, amihez minden lehetséges eszközt és módszert igénybe kell venni. Ennek jegyében támogatták a kommunista mozgalmat és a fasizmust is. A woke egy némileg komplexebb eszközrendszer, amely szintén minden emberi kultúra és érték megsemmisítésére irányul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!