Sikerrel robbant be Donald Trump médiacége

2024. március 27. 10:32

Máris közel tízmilliárd dollárt ér a volt elnök új vállalata.

2024. március 27. 10:32
US Presidential election / Trump

Fotó: Takayuki Fuchigami / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

 

Nagyot vagyonosodik a perek sorától sújtott Donald Trump: sikerrel vezette be médiacégét a tőzsdére. A Trump Media & Technology Group részvényei szárnyalni kezdtek, nagyon hamar több mint 70 dollárt adtak értük. Ez azt jelenti, hogy a Trump-cég piaci értéke elérte a több mint 9 milliárd dollárt – írja a BBC.

Ezzel a médiacég rögtön 200 millió dollárral gazdagodott, 

Donald Trump pedig több milliárd dolláros vagyonosodást könyvelhet el.

A médiacég által létrehozott Truth Social közösségi oldal, ahol Donald Trump maga is publikál, eddig közel 9 millió felhasználót húzott be. A cél az, hogy alternatívát nyújtsanak a Facebook mellett. Annak méretétől még nyilvánvalóan igen messze vannak, de a sikeres tőzsdei indulás és a több millió felhasználó legalábbis megalapozza a további növekedés lehetőségét.

A Trump-médiacég persze politikai ügy lett: az újra az elnökségre pályázó politikus-üzletember támogatói minden szinten odaállnak a cége mellé.

Donald Trumpnak akkor jött a sikeres piaci lépés, amikor arra a legnagyobb szüksége volt,

 hatalmas összegeket kell kifizetnie peres ügyeire, illetve az egyes ellene született ítéletekben kiszabott büntetések kifizetésére. Ha viszont gyorsan és nagy mértékben pénzzé akarná tenni mostani vagyonosodását, az épp a médiacég népszerűségét és jövőbeli lehetőségeit aknázná alá.
 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. március 27. 12:44
A világ normális része alig várja, hogy leváltsa végre, azt a háborút gerjesztő, demens szélhámost!
EX_Terminator
2024. március 27. 12:19
A befuccsolt kirakatperek után jönni fognak a kártérítési perek, amik során a basztatói úgy meg lesznek kopasztva mint egy csirke.
RasPutin
2024. március 27. 12:14
Remek. A múlthéten még tarhált pénzt hogy a vagyoni óvadékot kifizesse.
Nasi12
2024. március 27. 12:12
Üzletember. Nem adományokért kunyerál mint egyes világhírű rádióadók. Az eredmény ugyanaz. Csak a módszer más. Üzletibb. Nyilván nem véletlenül veszik a papírjait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!