Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Meloni elrúgta a kampánypöttyöst Pescarában

2024. április 29. 12:35

Az EP-választásokra izzít az olasz kormányfő, kaptak tőle rendesen az „üvegpalotában hesszelő bürokraták”, a zöldek és a baloldaliak is.

2024. április 29. 12:35

Nyitókép: Marco Zac/AFP

Az olasz miniszterelnök a Pescarában tartott Fratelli d'Italia konferencián jelentette be indulását a júniusi európai választásokon.

Giorgia Meloni hivatalosan is jelölt lett az EP választásokon. A miniszterelnök a pártja, az Olaszország Fivérei konferenciájának pescarai színpadáról jelentette be, hogy indulni fog.

Meloni felidézte a korábbi európai választási kihívásokat, a 2014-eseket, amikor a párt nem érte el a 4 százalékos küszöböt, és a 2019-eseket, amikor 6,5 százalékot ért el. „Hat év alatt két százalékkal nőttünk, az elmúlt három évben pedig 26,5 százalékot értünk el. Nem az önelégültség és önünneplés retorikai gyakorlataként emlékszem erre a történetre, azért mondom, hogy emlékeztessem magamat és mindannyiunkat, hogy amit kiérdemeltünk, azt nem örökre megszereztük, továbbra is ki kell érdemelnünk” – mondta Meloni. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezután azt állította, hogy 

visszahelyezte Olaszországot Európa és a nemzetközi politika középpontjába, és sikerült elérnie, hogy a pápa először jöjjön el a következő G7-es találkozóra Pugliába,

majd támadta az ellenzéket, bírálva a Demokrata Párt és az 5 Csillag Mozgalom választási szimbólumait, utóbbi a béke szót illesztette a logóba.

A miniszterelnök magának tulajdonította a Tunéziával és Egyiptommal a migránsok kezeléséről kötött megállapodásokat, és támadta a baloldalt, amely azzal fenyegetőzött, hogy „kirúgja Edi Ramát a szocialisták közül, mert egy jobbközép kormány rendelkezésére merészelt állni, ahelyett, hogy megköszönnék neki, hogy Olaszországnak segíti” – mondta Meloni, utalva a Róma és Tirana közötti, az Albánia területén lévő migránsközpontokról szóló megállapodásra.

Nem hiányzott az európai Green Deal kritikája sem. Szerinte Európának le kell állnia. „A kutatókra, a piacra és a vállalatokra kell bíznia a legtisztább technológiák kifejlesztését, és a tagállamokra kell bíznia, hogy a szociális modelljük alapján, hogy eldöntsék, hogyan érik el ezeket a célokat” – mondta Meloni, majd hozzátette: „Mert miközben megmentjük a környezetet, meg akarjuk menteni a vállalkozások ezreit és a munkahelyek ezreit is.” 

A Fratelli d'Italiának hat képviselője volt az Európai Parlament mostani ciklusában, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjához tartozott. Az Euronews számára készített friss Ipsos-felmérés szerint Meloni pártja a következő, júniusi választásokon akár 24 mandátumot is szerezhet, a szavazatok 27 százalékával.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 30. 06:53
Remélem bukik a talján lotyö. Alaposan átbaszta, majd elárulta a szavazóit. Is.
Mindenhova
2024. április 29. 19:08
Azok ítélik el Melonit, akik Magyarországról magyar szermmel látják az olasz valóságot. Olaszoknál nagyon sokkal rosszabb a helyzet mint nálunk. Brutális, visszafizethetetlen adósság, giga függőség az eutól minden tekintetben, tengernyi migráns, épp csak a szar nem úszik az utcákon. Igazából ott már egy polgárháború sem tudna rendet rakni. Az olaszok azért nem sírnak annyit, mert több ezer éve már hozzá vannak szokva az idegenekhez és az idegenkezűséghez.
nempolitizalok-0
2024. április 29. 13:38
Sajnos gyenge ez a Meloni. Az olaszoknál rengeteg a bolsi, ezért hatalmas az államadósság. Ezt egy Meloni nem fogja tudja csökkenteni, ehhez 50 évig ki kellett volna zárni a bolsikat a hatalomból, de mivel rengeteg volt már akkor is a bolsi, ez nem mehetett. 22-es csapdája, Meloni ezért próbál túlélni a kurbanagy EU-s libsi mocsárban. Amelyet remélhetően Orbán és követői a nyáron lecsapolnak.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. április 29. 13:33
Meloni egy fokkal jobb, mint a nyugati szélsőbalos rezsimek. De éppen csak egy fokkal. Hiszen aktívan, sőt az első sorban nyerítve támogatja a nyugati bolsevik terroristák ukrajnai háborúját, ami napjainkban a fő kérdés. Márpedig, ha az internáci szörnyetegek nyernek, pillanatok alatt eltörölhetik azt a keveset is, amit Meloni hozzátett a normalitás és tisztesség híveinek ügyéhez. Az ő érdeme lényegében csak annyi, ahogy nem a bolsevik terroristák vannak hatalmon, de ezt leszámítva közel nulla haszon van belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!