„Azt akartam, hogy a halálom nagy durranás legyen” – a Breaking Bad sztárja a Vienna Comic Conon

2015. november 23. 14:54

A hétvégét a bécsi Comic Conon töltöttük, ahol a cosplayerek fényképezése és az őrült vásárlási inger elnyomása mellett volt időnk beülni néhány panelra is. Ezek közül pedig az egyik legszórakoztatóbb a Giancarlo Espositóval készült háromnegyed órás interjú volt, ami során azt is megtudtuk, hogy valóban megette a Breaking Bad forgatásain használt kék cukrokat, és hogy szerinte a legfontosabb, hogy szeressük, amit csinálunk.

2015. november 23. 14:54
Admin

Hatalmas rajongója vagyok Breaking Badnek, Gustavo Fring karakterét pedig különösen szerettem, így amikor megláttam, hogy Esposito is a meghívott vendégek között van, rögtön tudtam, hogy arra az egy órára semmi mást nem lehet beszervezni. Hiba is lett volna, mert a színész-producer-rendezőből végig áradt a szeretet a munkája és a közönsége iránt és bár az interjú érintett komoly témákat is, az egész esemény légkörét az a hatalmas mosoly határozta meg, amivel az arcán Esposito fellépett a színpadra.

A beszélgetés elején még inkább általánosabb témákról beszélt, elmondta, hogy mennyire örül annak, hogy már van csillaga a Walk of Fame-en, mert így már mondhatja a gyerekeinek, hogy sétáljanak csak át rajta. A csillag kapcsán említette először, hogy mennyire szereti a munkáját, ez pedig egy olyan téma, ami folyamatosan visszatért a beszélgetés során. Arra a kérdésre például, hogy milyen szerepeket szeret elvállalni, egész hosszan válaszolt. Bár eleinte arról beszélt, hogy neki a munkájában az a legfontosabb, hogy kiélhesse a filmgyártás iránti szenvedélyét, később sokkal általánosabban beszélt arról, hogy mennyire fontos az, hogy szeressük a munkánkat, akármi legyen is az.

Azt mondta, hogy csak a szenvedély az, ami átsegítheti az embert a nehézségeken, példának pedig egyik saját jelenlegi projektjét hozta fel, ami annyira lassan indult be saját bevallása szerint, hogy csak a munkája iránt érzett szeretete miatt nem hallgatott azokra, akik azt javasolták, hogy adja fel. Ugyan címet nem mondott, de a legvalószínűbb, hogy a This Is Your Deathre gondolt, amiben nemcsak játszik, de ő a producere és a rendezője is, és aminek a forgatása pont a múlt héten kezdődött el.

Később az egyik rajongó kérdésére válaszolva mesélt egy kicsit a filmről, ami egy olyan reality műsort mutat be, amiben a versenyzők saját magukat ölik meg a nyereményekért. Azt mondta, hogy a produkciós cégével olyan filmeken szeret dolgozni, amiknek van valami mélyebb mondanivalója – a This Is Your Death esetében ez a média kritikája lenne –, azonban azt sokkal fontosabbnak tartja, hogy az alkotások szórakoztatóak legyenek és azok is élvezni tudják, akik nem akarnak elgondolkozni a mondanivalón.

Giancarlo Esposito
Giancarlo Esposito

Persze a közönséget a legjobban a Breaking Bad érdekelte, így a beszélgetés (és a közönség kérdései) főleg erre koncentráltak. Esposito szerint Gustavo karaktere azért működött olyan jól, mert élesen elütött a sorozat addigi szereplőitől a kimértségével és a modorával. Szerencsésnek tartja magát, mert Vince Gilligan (a Breaking Bad producere) eleve egy jó és izgalmas karaktert írt, azonban abszolút rugalmas volt, így a színésszel és az írókkal együtt dolgozva tudták megformálni Gust. Enek hála az folyamatosan fejlődött, ahogy a sorozatban egyre jobban megismertük. Azt mondta, hogy kifejezetten szórakoztató volt ezt a kettős életet élő figurát játszani, aki a társadalom elismert és megbecsült tagja, miközben ő a terület legnagyobb kábítószer-elosztója.

Arra a kérdésre, hogy milyennek látja Walter és Gus viszonyát, azt válaszolta, hogy szerinte a két karakter alapvetően nagyon hasonló: mindketten elkötelezettek, mindketten mélyen törődnek azokkal, akiket a családjuknak tartanak, azonban mindketten vezető típusok, ezért elkerülhetetlen volt az, hogy egymás ellen forduljanak.
Külön beszélgettek Gus haláláról és arról, hogy hogyan dőlt el a sorsa.

Az emlékezetes halál
Az emlékezetes halál

Esposito elmondta, hogy a sorozatos világban gyakori, hogy a színészek csak pár nappal az adott rész forgatása előtt tudják meg, hogy meghal a karakterük, de neki ennél hamarabb szóltak, így még abba is beleszólása volt, hogy milyen legyen az utolsó jelenete. Vicces anekdotaként mesélte el, hogy amikor Vincent Gilligan behívta magához és szólt neki, hogy csukja be az ajtót, már tudta mi következik, így sokáig nem volt hajlandó becsukni az ajtót és gyorsan felvette a karakterét, amivel még Gilligant is sikerült meglepnie.

Először annyit kért a producertől, hogy a Gustavo halála nagy durranás legyen és nevetve mondta, (SPOILERVESZÉLY) hogy Gilligan ezt egészen komolyan vette. Amire különösen büszke, hogy a felrobbant Gus utolsó tettét, a nyakkendő igazítás, ő találta ki. Ehhez a témához kapcsolódott az egyik rajongó kérdése is, aki arra volt kíváncsi, hogy a robbantás után sminkkel vagy digitális technikával alakították át. Elmondta, hogy a sérüléseket Horward Berger a The Walking Dead sminkmester készítette el úgy, hogy előtte készítettek róla egy fejszobrot, amin teszteltek. Összesen több mint négy óra volt, amíg elkészült a sminkje, de megérte, mert így egészen kevés CGI effektet kellett használni, például a száj belső részéhez. (SPOILERVESZÉLY VÉGE)

Egy rajongó megkérdezte azt is, hogy van-e esély arra, hogy visszatér még a szerepéhez. Azt mondta, hogy bár felmerült, hogy a Better Call Saulban vendégszerepeljen, úgy érzi, hogy csak akkor van értelme elővenni a karaktert, ha kellő időt és energiát tudnának rá szánni. Tudja, hogy a rajongók örülnének egy epizódszerepnek is. Szerinte egy ilyesminek nem lenne értelme, viszont szívesen készítene egy sorozatot Gus felemelkedéséről.

Esposito a Maze Runner sorozat második részében
Esposito a Maze Runner sorozat második részében

A Breaking Bad mellett a második legtöbbet előjövő téma a Maze Runner sorozat volt, amiben Esposito Jorgét, egy túlélő csapat vezetőjét alakítja. Elmondása szerint nem ismerte a könyveket, de tudta, hogy a lánya szereti, végül a rendező unszolására vállalta el a szerepet. Nem bánta meg, mert élvezte, hogy egy olyan embert, egy akcióhőst alakíthat, amilyen ő sohasem lesz. Elmondta: nagyon élvezte, hogy a forgatáson tehetséges fiatal színészekkel dolgozhatott együtt, viszont azt is hozzátette, hogy kellett egy kis idő, amíg összeszoktak, mert többen rajongói voltak és ez eleinte nehezítette a munkát. Arra a kérdésre, hogy a továbbiakban is szerepelni fog-e a sorozatban, elmondta, hogy sokat alkudozott a stúdióval, mert nem érezte elég jónak az ajánlatot, azonban amikor ezt elmondta a lányának, az ellentmondást nem tűrve felszólította, hogy vállalja el, így nem volt más választása.

Végezetül – szintén rajongói kérdés kapcsán – a Revolution című sorozatról beszélt egy kicsit. A három évadot megélt sorozatot azért élvezte, mert segített neki eltávolodni Gustavo karakterétől, ráadásul külön élvezte, hogy egy olyan alkotásban szerepelhet, aminek a világában nincs igazán remény, de megmutatja azt, hogy számunkra még mindig van remény. Ezen a ponton el is távolodott a kérdés témájától és, mintegy lezárva a megelőző közel egy órát, arról beszélt, hogy mennyire fontos, hogy az emberek felfedezzék az életükben és önmagukban a szépséget és hogy lelkesedni tudjanak valamiért.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2015. november 26. 20:06
Mi a faszt esznek ezen a szaron?
WANTED
2015. november 24. 08:24
Nem ismerem ezt a sorozatot, de a címről akarva-akaratlanul is a magukat felrobbantó párizsi széplelkek jutnak eszembe. Az tényleg nagy durranás volt, kár, hogy az a valóságban történt és másokat is vittek magukkal.
lavor
2015. november 24. 08:24
Én egy részt sem láttam a Breaking Bad-ből.
tripolisz
2015. november 23. 20:11
Jo sorozat, tetszett. Tolunk -tolem kicsit nagyon mas vilag de semmi kitalacio, nagyon is valosagos tema.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!