Oliver Stone segít

2010. október 18. 07:13

Az MSZP-t, a Népszava szerkesztőségét erővel vinném el a moziba, és addig nézetném velük a Tőzsdecápák második részét, ameddig meg nem tanulják kívülről.

2010. október 18. 07:13
„Oliver Stone sietett a segítségünkre, hogy megértsük, kik és miért ordítanak most a válságadók és a magánnyugdíjpénztárak miatt.

A Magyar Szocialista Pártot, a Népszava szerkesztőségét meg a többi nyomorultat erővel vinném el a moziba, és addig nézetném velük a Tőzsdecápák második részét, ameddig meg nem tanulják kívülről. Mindenki mást pedig megkérek most szépen, menjen el, és nézze meg. Nézzék meg, mit mond Michael Douglas az őt hallgató egyetemistáknak. »Ti vagytok a nincs generáció. Nincs munka, nincs tőke, nincs hitel…« Ezt mondja. 
 
S még azt is, hogy minden baj forrása a spekuláció. Mert az rosszindulatú, globális és olyan, mint a rák. S mondandóját az hitelesíti leginkább, hogy ő maga a legnagyobb spekulánsok egyike. A tökéletesen lelketlen, kegyetlen, rideg és számító kapitalista. És ilyenekből ül egy rakás a film egyik jelenetében az amerikai központi bank, a Fed tárgyalójában.

Ül a sok rohadék a válság kitörésének pillanatában, és az amerikai pénzügyminisztert pumpolják dollármilliárdokért, mert őket meg kell menteni. Bármi áron, az adófizetők pénzén. És a pénzügyminiszter azt mondja, hogy ez már szocializmus. Ekkora állami beavatkozás már az ördög, ami ellen mindig is küzdöttek. S amikor elhangoznak ezen szavak, a rangidős rohadék megmagyarázza, imigyen: Ha nem segítetek, holnapra kifogy a pénz az ATM-ekből, bezárnak a bankok, kitör a pánik. És rosszabb lesz, mint a húszas években, mert gyorsabb lesz és kegyetlenebb…
 
És tényleg.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2010. október 18. 14:11
Én úgy gondolom, nem kellett Oliver Stone meg a Tőzsdecápák ahhoz, hogy számunkra világosak legyenek a képletek. Amit Stone ebben a filmben elmond, azzal legfeljebb az agymosott amerikaiak nem voltak tisztában. Amúgy én is hatványozottan érzékeny vagyok "annak a bizonyos oldalak" a viselt dolgaira ilyentájt,főleg 2006 ősze óta. Akkor, életemben először, szívesen fogtam volna fegyvert. Ellenben 56-ban, ahogy az unonatesóimmal mondani szoktuk, "sajnos még nem bírtuk el a géppisztolyt..."
marko11
2010. október 18. 13:43
Lépjünk túl (legalább itt!) a zsidó - nem zsidó témán! Beszéljünk a filmről (a régi és új Tőzsdecápákról)! Meg arról, hogy nálunk miért nem készült egyetlen kapitalizmus-kritikus film sem az elmúlt 20 évben. (Az "Édes Emma, drága Böbe" kivételével.)
No_Sol
2010. október 18. 11:36
Bayer a kommunista Castro és Chavez rajongó Oliver Stone-t idézi. Aki annyival szimpatikusabb, hogy nem nevezi magát "jobboldalinak"..!!
pierre bayle
2010. október 18. 10:43
Zsolti, ha nem értesz valamit, nem muszáj róla cikket írni. Elég ha leanyázol mindenkit, aki éppen szembejön Viktornak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!