Újabb „lex Vajna”. Trafik-modell a józsefvárosi kaszinóbizniszben is

2015. december 15. 16:01

A mai napon a Kocsis Máté vezette Józsefvárosban sürgősséggel fogadtak el egy rendeletet, amely a Vajna-féle kaszinót érintetlenül hagyja, de bármiféle konkurenciát betilt, épp a játékszenvedély káros hatásaira hivatkozva.

2015. december 15. 16:01
Erőss Gábor
Párbeszéd Magyarországért

A Fidesz a trafikoknál már bevált módszert alkalmazza kaszinó-ügyben is. Először nemes célokra hivatkozva betiltja, aztán a haverokat helyzetbe hozva engedélyezi. A mai napon a Kocsis Máté vezette Józsefvárosban sürgősséggel fogadtak el egy rendeletet, amely a Vajna-féle kaszinót érintetlenül hagyja, de bármiféle konkurenciát betilt, épp a játékszenvedély káros hatásaira hivatkozva. A Párbeszéd Magyarországért különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra.

»társadalmilag veszélyes« nyerőgépeket a Fidesz először betiltotta, majd pedig a saját haverjaiknak adtak kaszinómonopóliumot. Ma reggel, Kocsis Máté előterjesztésére elfogadta a Józsefvárosi Képviselő-testület a »Lex Vajna« rendeletet. Tegnap este sürgősséggel terjesztették be, ma délben pedig már hatályba is lép. A lényege, hogy Andy Vajna kerületi kaszinójának konkurenciáját a kerület 99 százalékát lefedő tilalmi övezetet létrehozva szorítják ki Józsefvárosból. Pedig a rendelet maga is így fogalmaz: »köztudomású, hogy a szerencsejáték milyen veszélyeket rejt magában.«

Amit szabad a Fidesz-haveroknak, azt nem szabad senki másnak?! A PM bekötné Andy Vajna és Szima Gábor kaszinóit a NAV-hoz, továbbá különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra, az így befolyó összegből pedig az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatná.

(közlemény)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ne bomlassz, hanem építs!
2015. december 16. 08:35
Ennek miért nem lehet örülni? Nem lesz tele a kerület bűnbarlangokkal, pénzmosodákkal. Ha lazítana a rendeleten a Kovács Máté akkor is tuti hőbörgés menne. Mi baja az embereknek??? Vagy csak szimplán nem értik, hogy értük van? Kár.
Akitlosz
2015. december 15. 22:26
"továbbá különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra," Van és mindig is volt a szerencsejátékon különadó. Úgy hívják, hogy játékadó.
Akitlosz
2015. december 15. 22:24
"egy rendeletet, amely a Vajna-féle kaszinót érintetlenül hagyja, de bármiféle konkurenciát betilt" Hát így könnyű sikeres vállalkozónak lenni! Meg állami hitelből. Csak így könnyű.
Ginevre
2015. december 15. 21:37
Ez a fickó ritka nagy idóta, azt sem tudja hogy kell leírni azt hogy önkormányzat. A múltkor még a napirendet sem szavazta meg, pedig a saját előterjesztéséről is döntenie kellett illetve kellett volna... És ezért még pénzt is kap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!