Krokodilkönnyek a Heti Válaszért

2018. június 11. 08:09

A Heti Válasz nem volt független sajtóorgánum.

2018. június 11. 08:09
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Idők

„Még egyszer, lassan, hogy mindenki megértse (sokan nem fogják): valóban voltak jó írások is a lapban, még néhány olyan kormánykritikus megnyilvánulás is előfordult, ahol valóban érdemi kérdésekről, jogos felvetésekről lehetett szó, nem csak a szokásos »Mészáros–Habony–Tiborcz–oktatás–egészségügy–stadionok«-féle mantrákról. De attól még a Heti Válasz nem volt független sajtóorgánum.

Hanem az egykor valóban kiváló lap, eléggé méltatlan módon, egy revansra éhes, sértett, hatalmas egójú, ellenszenves ember bosszújának eszközévé vált. És – ha tetszik, ha nem, ha akarták, ha nem, ha bevallják, ha nem – eszközök voltak maguk a szerzők, munkatársak is mindannyian. Simicskának egyetlen célja volt: megbuktatni Orbánt, mindenáron, minden eszközzel, és ennek érdekében elég sok pénzt hajlandó volt elégetni.

Most, hogy a projekt nem sikerült, egyszer csak abbahagyta a pénzégetést. Egy szavunk nem lehet: mindenki arra és addig költi a pénzét, amire és amíg akarja. Ha ráunt a hobbijára, akkor nem költi tovább. A szemforgató-siránkozó, végtelenül szolidáris »igazi újságírók« a Mércétől a HVG-ig most persze világvége-üzemmódban vannak, az orbáni diktatúra újabb borzalmairól beszélnek. Hiszen ki más tehetne arról, hogy Simicska szélnek eresztett egy csomó embert, akiket eddig eszközként kihasznált? Hát persze hogy a miniszterelnök. Hiszen mindenről ő tehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. június 12. 14:19
Ha én Orbán lennék, kettészakítanám a Jobbikot" ha én Béndek lennék félbeszakítanám a folyamatos, bugyuta szájmenést..
mcfarlane
2018. június 12. 13:22
A szóra sem érdemes Stumpf Andrást leszámítva tényleg nem volt rossz újság a HV. Soha nem húztam fel rajta magam annyira, mint a többi ellenzéki hetilapon, a kormánykritikus írásaikban pedig tényleg ügyeltek rá, hogy ne fröcsögjenek stb. Szóval összességében sajnálom.
koronaszepe
2018. június 11. 21:15
Mitől lenne egy lap független? Kormánytól, hatalomtól, értékrendtől, tisztességtől, baszki...
koronaszepe
2018. június 11. 21:11
A DJ szövetség elnöke huthi magasságokban... Egyszerűen rossz minőségű emberek vagytok, ez az igazság. Egy plurális demokráciában gondolkodó embernek minden megszűnő sajtótermék fáj. És igen, a miniszterelnök tehet arról, hogy ilyenformán torzította el a magyar sajtópiacot, ezáltal a magyar sajtószabadságot. Jellemző, hogy ez az izé egy senki által nem vásárolt, senki által nem olvasott újságban, a Magyar Időkben jelenik meg, ami valahogy nem megy tönkre, mint pl.a legnagyobb példányszámban értékesített politikai napilap. Magyarországon az a nyomtatott sajtótermék marad életben, amibe Orbán engedi az állami, az állami cégek, és az állam által presszionált hirdetők hirdetéseit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!