Nyakó: Boszorkányüldözésbe kezd a Fidesz

2010. május 20. 19:50

Az MSZP szerint a Fidesz az Országgyűlés emberi jogi bizottsága nevét felhasználva „politikai boszorkányüldözésbe kezd”. A szocialisták kivonultak, amikor a Fidesz azt javasolta, eseti albizottság vizsgálja ki a 2006-os emberi jogi jogsértéseket.

2010. május 20. 19:50

Nyakó István, az emberi jogi bizottság szocialista tagja elmondta: a testület ülésén a Fidesz-KDNP-frakciószövetség javaslatot tett arra, hogy eseti albizottság vizsgálja ki a 2006-ban elkövetett emberi jogi jogsértéseket. Hozzátette: a Jobbik azt kezdeményezte, hogy módosítsák javaslatot és a 2002 és 2010 között történt emberi jogi jogsértéseket vizsgálja az albizottság.

Nyakó István azt mondta, ennél a döntésnél nem kívántak részt venni a szocialista képviselők, ezért kivonultak az ülésről. Úgy tűnik, hogy „a fideszes permanens forradalom” ezzel új fejezetéhez érkezett, most kezdődhet a jakobinus diktatúra - fogalmazott.

Az MSZP szóvivője közölte: bírák, ügyészek, rendőrök, köztisztviselők, mindenki, aki az állam nevében törvényi felhatalmazás alapján járt el 2002-től 2010-ig, most reszkethet, megfelel-e az akkori döntése az új kurzus politikai ítéletének. Nyakó István szerint erről mától nem a független igazságszolgáltatás, hanem a Fidesz-Jobbik albizottság inkvizíciója dönthet, ehhez az MSZP nem akar asszisztálni.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smoller
2010. május 21. 10:30
Azért felettébb érdekes hogy az ilyen bejegyzésekhez "figyelluk"és"EL Taho-Tapló" hozzá sem szólnak!
balbako_
2010. május 21. 09:49
Akkor kivonulnak. Rosszabbnál rosszabb politikai döntéseket hoznak, ezek az elmék amúgy sem tündököltek az elmúlt 8 évben, de most botrányosan rossz határozatok születnek. Azt kéne mutatniok, semmi közük a bűnösökhöz, ehelyett boszorkányüldözést óbégatnak. Volt idejük a felkészülésre, hiszen a Fidesz a véres események után már közölte, hogy ha módjában áll szigorúan kivizsgálja. A védekezés is beteg, mert folyvást a bűnözőkre, törő, zúzókra hivatkoznak, a kártérítések döntően pedig a már elfogott, de megkínzott embereknek ítéltettek oda! Erre nincs mentség!
Szűcs Laci
2010. május 21. 09:33
szűköl a sarokba szorított eb
marós
2010. május 21. 07:49
A nagy többséggel megválasztottak, azt is ígérték, hogy az elmult nyolc évben hatalomban lévők elkövetett köztörvényes bünei, nem fognak megtorlás nélkül maradni, azokat az igazságszolgáltatás, a törvények szerinti eljárásban vízsgálja ki, és törvényekben foglaltak szerint itélkezik. Aki már most retteg, annak valószínüleg olvadozik a vaj a fején, ettől aztán elkezd nyűszíteni, mint a fába szorult féreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!