Tűzoltóság: 300 feletti riasztás

2010. május 28. 10:48

A csütörtöki viharok miatt országszerte 320-szor riasztották a tűzoltóságot. A legtöbb riasztás Borsod-Abauj-Zemplén megyéből érkezett.

2010. május 28. 10:48

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a labilis időjárási helyzet miatt csütörtökön is volt példa helyi záporokra, felhőszakadásokra és viharokra. A régebbi viharkárok és az új riasztások miatt csütörtöktől péntek reggelig összesen 320-szor kellett kiszállnia a tűzoltóságnak.

Borsodból összesen hatvan riasztás érkezett, de sűrű napot tudhat maga mögött a tűzoltóság Komárom-Esztergom, Pest, illetve Győr-Moson-Sopron megyékben is. Szentes beszélt a pénteken az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében Csehországból, illetve Romániából érkező 300 ezer homokzsákról is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!