Elcsatolt pénz csalóknak

2010. december 04. 11:59

Nem csupán Kopits Györgyöt és a demokráciát büntetik, de meg is jutalmaznak egy pazarló, rosszul működő szervezetet.

2010. december 04. 11:59

„Eleken a 2009/2010-es tanévben 32 egyetemre és főiskolára járó fiatal kap roma tanulmányi ösztöndíjat. Ez figyelembe véve az itt élő romák számát, azt jelentené, hogy a kisváros cigány népességének megfelelő korcsoportjából éppen mindenki a felsőoktatásban tanul. Ha ez így lenne, már nem is létezne az a probléma, amire a roma ösztöndíjat kitalálták.

A Macika-ösztöndíj a most futó tanévben Eleken 13 millió forintos összeget jelent, melynek meghatározó részét nem romák veszik fel. Kérdés: ez a kisváros a kivételek egyike, vagy a jéghegy csúcsa? (...)

Mindez önmagában is skandalum. Ám igazán érdekessé most az teszi az ügyet, hogy Varga József (Fidesz–KDNP) egyéni képviselői indítványa nyomán a kormánypártok hamarosan rábólintanak arra a törvénymódosító javaslatra, mely szerint a 2011-es költségvetésben a Költségvetési Tanács (KT) 835 millió forintos támogatásából 825 milliót a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak utalnának át. (Varga egyébként 2000 és 2006 között a Macika kuratóriumi elnöke volt.)

És ezzel nem csupán Kopits Györgyöt és a demokráciát büntetik, de meg is jutalmaznak egy pazarló, rosszul működő szervezetet, s míg a gyanútlan polgárok azt hiszik, a romák javára fordítják ezt az összeget, a százmilliók nagy része nem romák, hanem csalók zsebébe vándorol.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
három elemi
2010. december 04. 21:30
Mert az elmult 8 évben minden pénz eljutott a cigányokhoz. Mármint a felzárkóztatásukhoz, életkörülményeik jobbitására. Ez biztosan igy lehet, meg kell kérdezni a jólöltözött Kolompárt. Ingyenesen üdülhettek..... mármint Kolompár meg a rokonsága. Vagy nem?
Laibach
2010. december 04. 18:58
"Ez figyelembe véve az itt élő romák számát, azt jelentené, hogy a kisváros cigány népességének megfelelő korcsoportjából éppen mindenki a felsőoktatásban tanul..." Kedves Tamás! Gyere le Elekre egy szociológiai tanulmányútra és nézd meg a saját szemeddel az arányokat. Meg fogsz lepődni, de mehetsz Borosd-ba is, ugyan azt fogod látni, a valóságos arányokat.
Jancsipapa
2010. december 04. 16:08
inkább vándoroljon a csalók,mint a cigányok zsebébe.Mármint a pénz
Pisti, az aragorn
2010. december 04. 12:29
A pénzt végül nem a Maci fogja kapni, Bod Tamás igazán lehetne tájékozottabb újságíró létére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!