Matolcsy cikkét elemezte a WSJ

2012. május 18. 09:17

A Wall Street Journal Emerging Europe blogján vizsgálta Matolcsy György Heti Válaszban megjelent cikkét, melyben a nemzetgazdasági minisztere alapvetően kreatív megközelítésként írta le kormányzata vitatott, elmúlt két évben alkalmazott gazdaságpolitikáját.

2012. május 18. 09:17

Matolcsy György, Magyarország nemzetgazdasági minisztere alapvetően kreatív megközelítésként írta le kormányzata vitatott, elmúlt két évben alkalmazott gazdaságpolitikáját, hasonlóan a művészi géniuszok megközelítéséhez, ami segített feladni azt, amit ő a konzervatív gazdaságpolitika zsákutcás megoldásainak lát – írta a Wall Street Journal Emerging Europe blogján Gergo Racz. Lehet, hogy nem tűnt logikusnak, biztos, hogy eltért a hagyományostól, de új volt, és ma már kimondhatjuk: működik – idézte a bejegyzés Matolcsy György Heti Válaszban csütörtökön megjelent cikkét. A lap emlékeztetett, hogy a Matolcsy minisztériuma által szorgalmazott változtatásokat széles körben bírálták Magyarországon és azon túl is.

A bejegyzés állította, hogy a legvitatottabbak közt volt az egykulcsos adó, amely bevételi rést hagyott a költségvetésben, a magánnyugdíjalapok államosítása, valamint a jövedelmező iparágakra kivetett speciális adók. A kritikusok által felvetett fő probléma az, hogy a magyar kormány egyszeri intézkedésekre támaszkodott a költségvetési egyensúly helyreállítása érdekében, ami hosszútávon nem fenntartható. A miniszter cikkében többek között azt írta, hogy a tanulmányok a vörös színt a veszéllyel társítják, míg a kék szín 50 százalékkal növeli a kreativitást. Ellazult állapotban jöhet csak az új ötlet, nem logikus gondolkodásból: görcsölve nem megy – idézte a bejegyzés Matolcsy cikkét. Kreatívnak lenni óriási energiát igényel, és sok veszteséggel jár: az új születése könyörtelen folyamat – foglalta össze Matolcsy.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2012. május 18. 12:59
Elnézést, de a cikket nem elemezte a WSJ, hanem tartalmilag idézte.
liberálzöld.
2012. május 18. 12:10
Csak lazán! "Egyre mélyebbre csúszik a forint, 300 közelében az euró"
gilice
2012. május 18. 11:35
Szívből kívánok Matolcsynak még több "kreativitást"! Pl. nyugdíjcsökkentést, további reáljövedelem-csökkenést! A válsztók bizonyára "meghálálják" majd tündöklését 2014-ben....
jag3
2012. május 18. 11:22
Ami Matolcsy cikkét illeti, azt a magam részéről nem olvastam. Az idézetek alapján azt azért erősnek tartom, hogy Matolcsy kreativitásról cikkezik. Nem tudom az adóemeléshez miféle "kreativitás" kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!