Örült az USA a kormány Gyöngyösi listázós javaslatára adott reakciójának

2012. december 11. 21:25

Brent Hartley, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára elismerését fejezte ki azért, hogy a kormány reagált és elítélte Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kijelentéseit.

2012. december 11. 21:25

A jobbikos Gyöngyösi Márton november 26-án elhangzott - az államfő, a kormány, pártok és civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó - azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára.

A nagykövetség közleményében azt írta: Brent Hartley helyettes államtitkár a közelmúltban Magyarországon történt antiszemita incidensekről, köztük a Jobbik egyik képviselőjének a parlamentben elhangzott kijelentéseiről is megbeszélést folyatott. Ennek kapcsán a helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy a legmagasabb rangú kormányzati tisztségviselők világosan és egyértelműen ítéljék el a vallási vagy etnikai kisebbségek ellen irányuló gyűlöletet. Brent Hartley december 10. és 12. között először tesz látogatást Magyarországon, Szlovákiát és Ausztriát is érintő térségbeli bemutatkozó látogatásának részeként. Budapesten megbeszéléseket folytatott magyar kormányhivatalnokokkal, a civil szféra képviselőivel és üzleti vezetőkkel.

A feleket kölcsönösen érdeklő külpolitikai kérdésekről, valamint aktuális magyarországi politikai fejleményekről tárgyalt Szijjártó Péterrel, a Miniszterelnökség államtitkárával, Németh Zsolttal, a Külügyminisztérium államtitkárával, Répássy Róberttel, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárával és Mesterházy Attilával, a Magyar Szocialista Párt elnökével.

Találkozott parlamenti képviselőkkel és a civil társadalom képviselőivel is, továbbá áttekintette a NATO keretében Afganisztánban, a Balkánon és másutt folytatott szoros magyar-amerikai együttműködést. Ezenkívül felvetette a bírósági rendszer fékjei és ellensúlyai, illetve a médiapluralizmus tekintetében továbbra is fennálló aggályokat, és támogatását fejezte ki a kormánynak az Európa Tanáccsal, a Velencei Bizottsággal és az Európai Bizottsággal folytatott konzultációt illetően - olvasható a nagykövetség közleményében.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2012. december 11. 23:49
Ha az amerikaiaknál nácizmus az, hogy az amerikai választópolgár tudni akarja a szenátus tagjainak állampolgárság(ai)t, akkor basszák meg! Brent Hartley vagy ennyire hülye vagy tudatosan hazudik.
Wazze
2012. december 11. 23:08
Én jobban örülnék, ha szomorúak lennének... És mi magyarok örülhetnénk végre!...
kuzmics
2012. december 11. 22:39
A hávégé listázáért mikor tiltakozik az USA?
OrangeOrder
2012. december 11. 22:11
Szuper. Bár gondolom, aggodalmát fejezte ki, amiért még nem tették az összes nácit itthon villamosszékbe (náci = aki rosszat gondolt valaha a zsidókról, és vagy az USA-ról).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!