Feldmájer: Zsidó-nem zsidó összefogás szükséges

2013. május 05. 20:03

A Mazsihisz elnöke a Zsidó Világkongresszus budapesti közgyűlésén leszögezte: csak az összefogás akadályozhatja meg a zsidóellenesség korszakának visszatérését.

2013. május 05. 20:03

Zsidók és nem zsidók csak összefogva érhetik el, hogy soha ne térhessen vissza a zsidóellenesség sötét korszaka – mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke vasárnap a Zsidó Világkongresszus budapesti közgyűlésének megnyitóján.

A világ zsidó közösségeinek több száz képviselője előtt mondott beszédében a Mazsihisz elnöke kiemelte, hogy a magyar kormány szilárdan kiáll a zsidók vallási jogainak sérthetetlensége mellett, és az országban rendkívül sokat tesznek a holokauszt emlékének megőrzéséért.

Feldmájer Péter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a magyarországi zsidó társadalmat ismét fenyegetik „a középkorból és a holokauszt idejéből itt maradt ordas eszmék és tettek”.

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2016. február 02. 22:52
Biztos az, hogy minden zsidó gyűlöli a magyarokat? Biztos az, hogy minden magyar gyűlöli a zsidókat? NEM! E két nép nem is gondolja, hogy mennyire egyforma. A zsidók mindg velünk éltek. Fogjunk össze, és legyőzzük a világ minden pontját!
kuwiq
2013. május 06. 11:47
Enyhén árulkodó rasszista megközelítés a "zsidó-nem zsidó" felvetés. És igen, már a középkorban is: "24. CZIKKELY. Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek. Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek. 1. §. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek." Vannak dolgok, amiket kár volt hagyni megváltozni, mint pl a pénzváltók -vámosok stb jogállását.
kispufi
2013. május 06. 11:15
érdekeset mond feldmájer, de most akkor a zsidóknak kell összefogniuk a nemzsidókat, vagy fordítva? nagyon nem mindegy.
tango47
2013. május 06. 11:15
Ez a folyamatos antiszemitázás szerintem még a téma iránt közömbösöket is elgondolkoztatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!