Jobbik: Lopj még egy kis dohányt és fogd rá a komondorra!

2013. május 10. 20:05

A Fidesz székházánál demonstrált a Jobbik a trafikügy miatt: a párt képviselője, Szilágyi György szerint a szicíliai maffia megirigyelhetné azokat a módszereket, amelyeket a Fidesz használ a „trafik- és offshore-mutyik” során.

2013. május 10. 20:05

A szicíliai maffia megirigyelhetné azokat a módszereket, amelyeket a Fidesz használ a „trafik- és offshore-mutyik” során – mondta pénteken a jobbikos Szilágyi György az ellenzéki párt által „Lopj még egy kis dohányt és fogd rá a komondorra!” címmel szervezett demonstráción a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt. A tüntetésen résztvevő néhány tucat szimpatizáns magyar és jobbikos zászlókkal, valamint egyebek között „Végleg bekanyarodtatok a dohány utcába”, „nokiásdoboz = MSZP, cigisdoboz = Fidesz”, „Fidesz: a dohány számolva, az asszony verve jó” feliratú transzparenseket tartva hallgatta a felszólalókat.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt budapesti elnöke beszédében elmondta: pártja az elmúlt években minden arcátlanság ellen, ami Magyarországon történt, felemelte a szavát. Hangsúlyozta: ennek csak akkor van súlya, ha az érintettek is kiállnak a Jobbik mellett. Szerinte a „trafikmutyi” országosan több tízezer embert érint és ezeknek az embereknek részt kellett volna venniük a pénteki demonstráción.

Úgy fogalmazott: a trafikpályáztatás semmi másról nem szólt, mint egy „500 milliárdos piac átjátszása haveroknak, csatlósoknak, rokonoknak és szomszédoknak”. Szilágyi György szerint az az elmúlt napokban nyilvánosságra került módszer, amivel például Szekszárdon döntöttek a trafikok nyerteseiről, „egyértelműen hivatali visszaélés”, hiszen fideszes politikusok a politikai hatalmukkal visszaélve döntötték el, hogy ki nyerhet koncessziót. Az a „pofátlanság és arcátlanság tetőfoka”, hogy Lázár János kezdeményezésére a dohánytermékek után járó profitot felemelik 10 százalékra – tette hozzá.

Volner János, a párt alelnöke felszólalásában arról beszélt: szerinte „méhkasba nyúlt” a Jobbik az állami támogatások kifizetéseit vizsgáló munkacsoportjával. Ismertette: az eddigi vizsgálódásaik szerint 73 offshore-cégnek összesen 20 milliárd 277 millió forintot fizetett ki az állam. Úgy vélte: „ha sikerül felnyitni az emberek szemét, akkor mindenki oda kerül ahová való, adott esetben a rács mögé”, hiszen törvénytelenségeket követtek el. Hangsúlyozta: nincsenek középutak, el kell számoltatni az érintetteket.

A harmadik felszólaló, Leba József – aki elmondása szerint 22 éve foglalkozik dohánykereskedelemmel, de a mostani pályázatokon nem nyert – bejelentette: a Jobbik köztéri standjain országos aláírásgyűjtő kampányba kezdenek a trafikpályázatok részleteinek megismerése érdekében.

A demonstráció végén Szilágyi György és Volner János egy nagyméretű, „mutyifilter” feliratú cigarettás dobozt helyezett el a Fidesz székháza előtt.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. május 11. 13:27
Volner Jancsi a szippantós hány céget tüntetett el több 10 milliós értékben?
Bábeli békák
2013. május 11. 07:19
Na, ez is "elkötelezett" baloldali, mint a P. úr. "Bárhol máshol Európában általános sztrájkokra, engedetlenségre, megkockáztatom, netán forradalomra szólítanák fel az állampolgárokat az ellenzéki pártok, főleg olyan hatalmas támogatottsággal a hátuk mögött, mint amilyen Orbánéknak van és volt. Orbán nem tette ezt, valószínűleg felsőbb utasításra... Micsoda országban élünk ma, ahol megtörténhet - mára már világos -, hogy a nemzetbiztonsági hivatal közreműködésével megöletnek 6 cigány nemzetiségű magyar állampolgárt, és közben világgá kürtöltetik, hogy rasszista a magyar nép! http://ocsa.jobbik.hu/sites/default/files/users/Volner.pdf
august
2013. május 11. 07:11
Érdekes ez a politika, amikor a jobbik húzóembere már már Szanyi stílusában ekézi a Fideszt. Azt is megérjük hamarosan, hogy Novák Előd Török Zsolttal közös sajtótájékoztatón beszél a "mutyikormányról"
tunde04
2013. május 11. 06:40
Haverok, buli, fanta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!