Magyarországot kritizálta Barack Obama

2014. szeptember 24. 01:17

Magyarországot is felsorolta Barack Obama amerikai elnök többek között Oroszország, Kína és Egyiptom mellett, mint egy olyan országot, ahol megnehezítik a civil társadalom működését. Obama a Clinton Global Initiative rendezvényén arról beszélt: mostantól az amerikai kormány küldetése a civil szervezetek felkarolása és védelme.

2014. szeptember 24. 01:17

Barack Obama amerikai elnök kedden a Clinton Global Initiative rendezvényén tartott beszédében a világ körüli civil szervezetek és a Clinton-házaspárhoz köthető kezdeményezések munkáját méltatta. Beszéde vége felé tért ki azokra az országokra, ahol megnehezült a civil szervezetek tevékenysége. Obama szerint Oroszországtól Kínáig és Venezueláig megfigyelhetők a civil szervezetek elleni fáradhatatlan támadások. Obama kiemelte Azerbajdzsánt, ahol szerinte a törvények egyre nehezítik a nem kormányzati szervezetek működését.

Az amerikai elnök kiemelte hazánkat is: „Magyarországtól Egyiptomig vég nélküli szabályozások és nyílt megfélemlítések érik egyre inkább a civil társadalmat. És a világ körül olyan bátor férfiakat és nőket zaklatnak, támadnak, sőt gyilkolnak meg, akik hallatni merik a hangjukat” – fogalmazott az amerikai elnök.

Barack Obama szerint a civil társadalom elleni fokozódó támadások a demokrácia eszméjét ássák alá, így szerinte egy demokráciát védő még erősebb kampányra van szükség. Obama kijelentette: mostantól az amerikai kormányzat küldetése a civil társadalmi csoportok felkarolása és védelme.

Összesen 310 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foxi
2014. szeptember 25. 10:30
Milyen pofát vágna,ha Magyarország megtagadná a szépasszony Colleen Bell akkreditációját!
Peter8811
2014. szeptember 24. 20:53
Drága a banán.
alex44
2014. szeptember 24. 16:08
Amit mondani szeretnék annak az esélye kb a nullához tendál, de mi lenne ha a Magyar diplomácia ad abszurdum a Szíjjártó segítségével össze tudna hozni egy Obama Orbán találkozót, akkor vajon mit szólnának az itt ironizáló és mocskolódó balos kommentelők .Mondom még egyszer erre az esély nulla ,de szerintem ha össze is jönne, az Orbán úgysem változtatna a politikáján.
polnemkor
2014. szeptember 24. 16:08
Most akkor bombázni is fognak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!