Magyarországot és Soros Györgyöt kritizálta, Oroszországot méltatta az olasz miniszterelnök

2015. szeptember 28. 10:22

Matteo Renzi olasz kormányfő a Clinton-alapítványnál elmondott beszédében európai problémának nevezte az újabb falat építő Magyarországot. Renzi egyúttal elutasította Soros Györgynek azt a véleményét, miszerint Európát a megsemmisülés fenyegeti. Az olasz miniszterelnök Európa jövője Oroszország nélkül „tragikus tévedés” lenne.

2015. szeptember 28. 10:22

Matteo Renzi olasz miniszterelnök problémának nevezte Európa számára az „újabb falat építő” Magyarországot egy New Yorkban mondott beszédében – számolt be hétfőn a La Repubblica olasz napilap online kiadása.

Az olasz kormányfő a Clinton Global Initiative (CGI), Bill Clinton volt amerikai elnök alapítványa által rendezett New York–i találkozón szólalt fel az Európának szentelt beszélgetésben. Beszédében az olasz miniszterelnök az előtte felszólaló Alekszisz Ciprász görög kormányfő és Soros György üzletember kijelentéseire is reagált.

Renzi elutasította Soros Györgynek azt a véleményét, miszerint Európát a megsemmisülés fenyegeti. Renzi kijelentette: az európai politika nagyon sok hibát követett el, de „még nincsen végünk”. 

Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy Európa jövője Oroszország nélkül „tragikus tévedés” lenne. Olasz hírügynökségi beszámolók szerint Renzi hozzátette: az „igazi rizikó” Európa számára nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások, hanem Magyarország, amely egy új falat épített.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. szeptember 28. 19:05
Soros megoldotta a menekültkérdést!!! most már értem hogy a Soros Armys pólós srácok miért szarják le hogy mit kíván a Magyar nemzet Ezért!!! Az Európai Unió tagállamai önző módon saját érdekeikre összpontosítanak, és gyakran a többi tagállam érdekeivel ellentétes lépéseket tesznek – hangsúlyozza Soros György a Project Syndicate-en megjelent írásában. A válság rendezéséhez az EU-nak átfogó tervre van szüksége, amelynek ki kell terjednie az unió határain kívülre is – írja a magyar származású üzletember, aki szerint kevésbé káros és egyúttal olcsóbb is, ha a potenciális menedékkérőket a jelenlegi lakóhelyükön vagy annak közelében sikerült tartani. A Soros által javasolt terv hat pontból áll. Az EU-nak a közeljövőben legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között. A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia. Ehhez az unió – AAA státusát felhasználva – hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki, az így elköltött összeg az európai gazdaságnak is lendületet adna. A lehetőségek határain belül mind a menedékkérők, mind a tagállamok preferenciáit figyelembe kell venni Az EU élére kell, hogy álljon annak a globális kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy Libanonnak, Jordániának és Törökországnak megfelelő segítséget nyújtsanak a három országban tartózkodó összesen négymillió menekült ellátásához. Az oktatással, képzéssel együtt ez évente legalább 5000 euró/fő, azaz összesen 20 milliárd eurót jelent, aminek csupán töredéke áll rendelkezésre. Az uniónak ezzel párhuzamosan kötelezettséget kell vállalnia, hogy évi 8–10 milliárd euróval támogatja a többi „frontline” országot. Az EU-nak haladéktalanul létre kell hoznia egy közös Menekültügyi és Migrációs Ügynökséget, mivel a 28 függetlenül működő tagállami rendszer nem hangolható össze. A menedékkérőknek biztonságos útvonalakat kell biztosítani, először Görögországból és Olaszországból azokba a tagállamokba, amelyekbe tartanak. A következő lépés ezeknek az útvonalaknak a „frontline” régiókig való meghosszabbítása lehet. Ki kell dolgozni a menedékkérőkre és a migránsokra vonatkozó globális standardokat. Az évente több mint egymillió migráns letelepítése érdekében az EU-nak mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is, hogy támogassák az ügyet. Ehhez nem csupán megfelelő finanszírozásra lesz szükség, de a szponzorok és a migránsok összekötéséhez a humán- és it-kapacitásokat is bővíteni kell.
brekker
2015. szeptember 28. 16:36
Soros közben "leereszkedett" Orbán szintjére és egy ellen hatpontos tervet adott elő.
Fletonovics
2015. szeptember 28. 16:07
"...európai problémának nevezte az újabb falat építő Magyarországot." Még nem is olyan rég, a hülye Renzi országának (és Európának) határvédelmét a "megboldogult" Kadhafi, líbiai államfő, (terrorista) diktátor biztosította az illegális bevándorlók, migránsok áradatától. Ma a digók legnagyobb európai problémája, hogy Magyarország schengeni határzár létesítésével próbálja megállítani azt a migráns inváziót, amely illegálisan kíván betörni nemcsak Magyarországra, de a jelenleg is, többnyire "védtelen, kiszolgáltatott" EU területére is!:) Látom, a digók gyorsan megtanulták, hogy "tragikus tévedés" volt "Líbia barátjának lenni"!:) Ami persze nem baj, de az, hogy Renzi Magyarország besározásával kilincsel "épp jókor, jó helyen" az aljas hazudozás, képmutatás határait súrolja! "Hasznos idiotizmusával" sikerült Soros véleményét alátámasztania!:(
Morgen
2015. szeptember 28. 14:21
Oroszország még nem veszített háborút. Ez tény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!