VS: Elcsatolják a Corvinus budai karait, az érintettek tüntetnek

2015. szeptember 01. 08:52

A gödöllői Szent István Egyetemhez kerülhet a Budapesti Corvinus Egyetem kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kara – írja a VS.hu. A három budai kar elcsatolásáról már korábban is voltak hírek, a hivatalos döntést a lap szerint kedd délután kettőkor jelentik be. A döntés ellen tiltakozó gyűlést szervez a budai kampusz vezetősége az MTA elé.

2015. szeptember 01. 08:52

A VS.hu információi szerint kedd délután kettőkor jelentheti be a kormányzat, hogy a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolják a Budapesti Corvinus Egyetem kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti karát. A lap szerint a három budai kar vezetői az MTA épülete elé szerveznek tüntetést ugyanerre az időpontra.

Az egyetem vezetősége, illetve a karok oktatói és hallgatói egyébként nem támogatják az elcsatolást, az ellen a hétvégén petíciót indítottak. A három kar 2000 és 2003 között már tartozott a gödöllői intézményhez. „Rengeteg vita után 2003-ban sikerült elválniuk, ekkortól a Corvinus elődje, majd 2004-től a megalakuló BCE karai lettek” – fogalmazott a lap. 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. szeptember 01. 17:57
90 óta elég sokat katyvaszoltak a felsőoktatással. Értelmesebben is lehetett volna. Egy e tem et ő a felsőoktatás.
írmag
2015. szeptember 01. 16:43
Egy nagyon jó területi elhelyezésű, szakszerűen felépített, kialakított, jórészt a fejlesztendő mezőgazdaság vonzatainak témájában működő, értékes tudományt oktató egyetem ismételt átszervezési, felszámolási kísérlete nem szolgál nemzeti érdeket.
Senye Péter
2015. szeptember 01. 10:09
Néhány 'főiskolával' (TF, kertészeti) nem tudnak mit kezdeni. Hol egyetemi rangra emelik azokat, hol hozzácsapják valami máshoz.
Mutimi
2015. szeptember 01. 10:08
Hát, a profiljukat elnézve nem is értem, miért kellett a Corvinushoz tenni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!