Az Uber ellen tüntettek a budapesti taxisok a Deák térnél

2016. január 18. 08:32

Hétfőn reggel Budapest belvárosában a Deák tér mentén, illetve az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél 100-120 taxis tüntetett az Uber magán személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak. A tiltakozók Facebook-oldalukon az Uber azonnali leállítását követelik többek között Tarlós Istvántól, Orbán Viktortól, Barack Obamától és Vlagyimir Putyintól.

2016. január 18. 08:32

Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn kora reggel honlapján. A taxisok az Uber magán személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat. A csomópontban a tömegközlekedést és a gépjárműforgalmat a rendőrség egy-egy forgalmi sávon biztosítja, és azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el az útszakaszt. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es és a 105-ös autóbuszok pár perces késéssel közlekednek.

Az MTI tudósítója szerint 100-120 taxi demonstrál, incidens nem történt. A taxik a buszsávot is elfoglalják, így a reggeli csúcsforgalom indulásakor torlódás várható. A taxik szélvédőjén a Uber felirat pirossal áthúzva látható rajta a „No thanks!”, azaz a „Köszönjük, nem!” felirat.

Netanjahutól is várják az Uber leállítását

A tiltakozók Facebook-oldalukon közölték követeléseiket: ez alapján a Fővárosi Közgyűléstől Magyarország és a világ országainak vezetőin át egészen Metál Zoltánig várják az azonnali cselekvését. A tiltakozókat nem érdekli, hogyan érik el az Uber betiltását, csak „oldják meg és kész”.

Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ...” – írták a szervezők.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2016. január 18. 16:48
VI. FEJEZET AZ INFOKOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖN KERESZTÜL MEGRENDELT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ KÖZÖS SZABÁLYOK 19. § (1) Az  infokommunikációs eszközön keresztül megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra az  e  rendeletben meghatározott rendelkezéseket alkalmazni kell. (2) Az  infokommunikációs eszközön keresztül fogadott, továbbított és tárolt adatok kezelése az  adatszolgáltatók hozzájárulása alapján az  információs önrendelkezési jogról és az  információszabadságról szóló törvényben meghatározott rendelkezések szerint történik.
rosszkutya
2016. január 18. 16:41
A Kormány 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelete a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya 1. § (1) E rendelet hatálya a) a személytaxi-szolgáltatást és a személygépkocsis személyszállító szolgáltatást folytató vállalkozásra, b) a díj ellenében személyt szállító személygépkocsi vezetőjére, c) a személyszállító szolgáltatást igénybe vevőre (a továbbiakban: utas), d) a diszpécserszolgálatra, valamint e) az önálló diszpécserszolgálatra terjed ki. (2) Az  e  rendeletnek a  diszpécserszolgálatra és az  önálló diszpécserszolgálatra vonatkozó szabályait alkalmazni kell a  szabad szolgáltatásnyújtás jogával rendelkező, a  szolgáltatást határon átnyúló szolgáltatás keretében végző szolgáltatóra is. 2. Értelmező rendelkezések 2. § E rendelet alkalmazásában: 1. diszpécserszolgálat: személyszállító szolgáltatási feladatot – közvetlenül vagy közvetve, számítástechnikai alkalmazások közbeiktatásával, ellenérték fejében vagy ingyenesen – közvetítő vagy szervező szolgálat; 2. önálló diszpécserszolgálat: olyan diszpécserszolgálat, amely nem végez személyszállítási szolgáltatást; (...) 4. személygépkocsi: a közúti közlekedés szabályairól szóló jogszabály szerinti személygépkocsi; 5. személyszállító szolgáltatás: személygépkocsival, ellenérték – ideértve a továbbiakban a teljes- vagy részleges költségtérítést, költség átvállalást, költség megosztást is – fejében végzett tevékenység, amely megfelel a  személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvényben meghatározott személyszállítási szolgáltatásnak
rosszkutya
2016. január 18. 15:54
http://szabadataxi.blog.hu/2016/01/18/mekkora_kart_okoz_az_uber
rosszkutya
2016. január 18. 14:57
http://budapest.hu/Lapok/2016/tarlos-istvan-a-taxisok-tovabbra-is-szamithatnak-a-fovaros-tamogatasara.aspx
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!