Százhúsz éves fennállását ünnepli a magyarországi metodista misszió

2018. november 14. 18:49

Az évforduló alkalmából tartott rendezvényen Semjén Zsolt elmondta, hogy az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását.

2018. november 14. 18:49

Az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Budapesten, a magyarországi metodista misszió működése megkezdésének 120. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.

Semjén Zsolt azt mondta: „egyszerre vagyunk tagjai az egyháznak és polgárai a társadalomnak", tehát nem a kettő szembeállítására hanem harmonikus együttműködésére van szükség, az egész társadalom javára. 

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, a kormány egyházpolitikájának fundamentuma, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak és fordítva. A metodisták által képviselt lelkiség pedig jobbá teszi az embereket és a nemzetet, mivel szolgálatukat mindig a társadalomban fejtették ki, nem zárkóztak elefántcsonttoronyba, hanem a társadalomba vitték el az evangélium üzenetét – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alaposmérlegelés
2018. november 15. 07:30
Milyen aktív már a sok hülye libsi/bolsi/joberr nyugger itt fentebb! :))))))))
még fokozza
2018. november 14. 19:20
Az MTI a rendezvényről csak a nemzet ürüléke - semjén zsolt -miniszterelnök-helyettes "gondolatait" tudósította.
kunfia
2018. november 14. 19:09
"Az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását – hangoztatta Semjén Zsolt " Bármit jelentsen is ez!:DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!