Washington Post: Orbán Viktor beleillik a világ autokratáinak sorába

2022. április 25. 10:26

Nem létező valóságot és ellenségeket keltenek életre, majd ezeket használják ürügyként hatalmuk megszilárdításához – írja az amerikai lap.

2022. április 25. 10:26
null

Orbán Viktort demokratikusan választották meg, de nem demokratikusan kormányzott, véleményezte Moisés Naím. Álláspontja szerint a populizmus, megosztás és az igazságon túli üzenetek a zsarnoki uralomra törő vezetők három legfőbb fegyvere, amelyet előszeretettel használt Donald Trump amerikai elnök, Hugo Chávez venezuelai elnök, Silvio Berlusconi és Matteo Salvini olasz miniszterelnök is.

Az ilyen vezetők bizalmatlanságot keltenek és kihasználják a szakértőket, a hatóságokat és a médiát. Nem létező valóságot és ellenségeket keltenek életre, majd ezeket használják ürügyként hatalmuk megszilárdításához.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 26. 11:09
Dr.Orbán nem autokrata, és már csak ezért sem illik bele ilyenféle sorba. Persze a "nyugati globalista-kozmpolita-liberálgenyák" mindenképpen 'annak szeretnék látni-láttatni és kikáltani--persze--de ez nem igazán sikerül nekik...SEM!
sorivo4
2022. április 26. 01:38
Bár ilyen autokraták lennének az egész világon, akiket kétharmaddal választanak meg negyedjére is, mert olyan jól végzik a dolgukat. De ez még Európában is ritka vagy inkább unikum, ahol demokrácia gyakorlatilag nem is létezik vagy alig. Csak Magyarországon. Ez az ami szúrja minden irigyének szemét: a DEMOKRÁCIA. Az a kormányzás, ami valóban a népért van, ami azt megválasztotta.
rókabácsi
2022. április 25. 19:25
usanka szarabb a volt bolsevik bandánál!
syphax
2022. április 25. 18:55
"...Washington Post: Orbán Viktor beleillik a világ autokratáinak sorába." NEM ILLIK BELE(!!!(--kedves és tisztelt uashingtoni pószt..bammeg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!