Az öt lépés hete

2024. április 27. 07:42

Hát a messziről jött amerikai embereknek azt mond Orbán, amit akar. Meg a saját szavazóinak is.

2024. április 27. 07:42
Orbán Viktor
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

Nyitókép forrása: Facebook

 

„Azt állította Orbán Viktor (az amerikai Republikánus Párt szélsőjobboldalának Budapestre kihelyezett konferenciáján, a CPAC-en), hogy »ezeregyszáz éve itt, a saját államának keretei között él egy nép, amely tapodtat sem enged a függetlenségéből«.

Ezzel szemben a tény az, hogy de sajnos engedett, nem is »tapodtat«, hanem százötven évet az Oszmán Birodalomnak, valamint több mint kétszázat a Habsburgoknak és negyvenötöt a Szovjetuniónak is.

De hát a messziről jött amerikai embereknek azt mond Orbán, amit akar. Meg a saját szavazóinak is.

Azt állította továbbá Orbán (ugyanott), hogy »a progresszív liberális világszellem úgy, ahogy van, elbukott. (…) Idén, ha az Úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát«.

Ezzel szemben a tény, hogy ugyanebben a beszédben kicsivel előbb Orbán azt mondta, hogy »miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt, csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, egy island of difference, amely dacol a liberális dagállyal«. Hacsak úgy nem!

De nem kellene eldönteni, hogy most akkor dagály van-e, vagy apály, s mindent elöntött-e a liberális óceán, vagy éppenséggel az óceán teljesen kiszáradt, és mindjárt megszűnik létezni?

Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!”


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. április 28. 20:10
A Népszava a demagógia hagyományának megőrzésében kiemelkedőt nyújt. Mi az alapja annak, hogy a Népszava egyetlen szavát is elhiggyük? Mi az alapja annak, hogy a Népszava egyetlen szavát is elolvassuk?
Ízisz
2024. április 28. 10:05
Z. bogár!!! A mai internet világunkban, nem most hallották először OV-t, pont azért jöttek el személyesen olyan messziről!!!🤦‍♀ Nálatok a logikus gondolkodás ismeretlen műfaj!!! 💯❗ Nagyon hülye hazaáruló mocsadék!!! 🤮🖕❗
zsolt196969
2024. április 27. 21:45
A zsidóknak nem volt hazájuk!!???!!!!! Nem loptak maguknak te mocsok
Box Hill
2024. április 27. 20:24
Szóval akkor elismered,hogy a magyaroknak a holokausztja nagyobb volt a törökdúlás alatt 4,5 millióról 1,5 millióra (Schmidt Mária történész), mint a zsidóké 15 millióról 9-re?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!