Tíz százalékkal drágulhatnak az új építésű lakások a következő egy évben

2022. július 04. 06:26

Az albérlet is drágább lesz.

2022. július 04. 06:26
null

A GKI Gazdaságkutató és a Masterplast közös júniusi felmérésében megkérdezett ingatlanos cégek többsége szerint Budapesten és Nyugat-Magyarországon 4-5 százalékkal, Kelet-Magyarországon 8 százalékkal emelkedhet az ingatlanok ára a következő egy évben. Az ingatlanosok kétharmada szerint az új építésű ingatlanok ára is emelkedni fog, ami a 10 százalékot is elérheti.

Az árakat nemcsak az emelkedő építési költségek, hanem a szűkre szabott kínálat is felfelé tolja.

A lakásbérleti piacon is áremelkedésre számít az ingatlanosok többsége, a következő egy évben 7 százalék körüli díjemelkedés várható. A GKI negyedévente méri fel az ingatlannal foglalkozó cégek kilátásait, legutóbb száz cég válaszolt. Az elemzés a lakossági reprezentatív felmérés eredményeit is tartalmazza. A kutatás 2020 januárjától a Masterplast Nyrt. támogatásával készül.

(MTI)

Fotó: MTVA/Oláh Tibor

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. július 04. 11:26
Orbáni baromság minden liberális köcsög Budapestre költöztetése, vidéki otthonában kell épelméjű fejlesztéssel munkát teremteni. Persze ez olyan pojácákkal, mint Nagy István csak így sikerülhet. Budapest parkolóházak, logisztikai bázisok helyett tele van lakóparkkal és vidéki adócsaló, korrupción gazdagodott ide bujdosottakkal.
kizökkentidő
2022. július 04. 08:33
"Tíz százalékkal drágulhatnak az új építésű lakások a következő egy évben" Ebben mi a szenzáció? Ez nagyjából az infláció jelenlegi szintje. A gázpalackok csere árai viszont durván drágulnak, a tavalyi 5000 Ft-ról idén januárra 6100, mostanra 8000 forintra.
tttt4
2022. július 04. 07:42
Itt azért lehetne találni egy kis extraprofitot.
puszt
2022. július 04. 07:41
Inkább több mint tíz százalékkal csökkennek az árak, és megint tele leszünk eladatlan újépítésű lakásokkal, no meg félkész, soha el nem készülő lakások tulajdonosaival (azokkal, akik építtetni szerettek volna, és előleget tettek le). Mindez amit a gazdaságban összehordtak kifizethetetlen immár, pontosabban vagy tíz évig nyögjük majd, szerencsénkre nemmegszorításokkal(!)... (De csakis a FIDESZ!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!