Amerikai lap: az USA exportálná a woke-forradalmat Közép-Európába is

2023. február 12. 20:00

Ha egy liberális idealista – mint például a napokban Magyarországra látogató Samantha Power – azzal az ígérettel jön, hogy segít az adott országnak jobbá válni, az valójában azt jelenti, egy színes forradalmat akar – írta a The American Conservative az USAID vezetőjének néhány nappal ezelőtti magyarországi megbeszéléseiről.

2023. február 12. 20:00
null

Lapunk is részletes háttéranyagban foglalkozott szombaton azzal, hogy mit is akart valójában Budapesten Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője. Az világos, hogy a Biden-adminisztráció rég nem látott mértékben igyekszik nyomást gyakorolni a magyar kormányra, és az is látszik, hogy amíg az Orbán-kabinet nem hajlandó felfegyverezni az ukrán rezsimet és visszavonni a pedofiltörvényt, addig további amerikai nyomásgyakorlási kísérleteknek kell majd ellenállnia.

„Samantha Power itt van, hogy segítsen”

A The American Conservative is hosszú cikkben számolt be a látogatásról, emlékeztetve, hogy a magyar kormány nem támogatja az Egyesült Államok által vezetett, az orosz–ukrán háború meghosszabbítását célzó stratégiát, nem hisz a nyílt bevándorlással kapcsolatos globalista elvekben, nem támogatja az azonos neműek házasságát, és nem fogja engedélyezni, hogy az LMBT-propagandát kiskorúaknak mutassák be. A lap szerint a Biden-adminisztráció szemében mindez azt jelenti, hogy hazánk „egyértelműen megérett egy színes forradalomra, Samantha Power pedig itt van, hogy segítsen”, hogy „a dolgokat a liberális, globalista módon csináljuk”.
„Sok globalista számára az a tény, hogy a magyar választók szabad és tisztességes választásokon folyamatosan azt a jelöltet választják, akit Washington és Brüsszel nem kedvel, azt jelenti, hogy a demokrácia mélyen hibás Magyarországon. Ezért a Biden-kormányzat elküldi Samantha Powert, hogy erősítse a demokratikus intézményeket egy szövetséges országban” – fogalmaz az újság, megjegyezve, hogy

a „demokratikus” szó Power megfogalmazásában tulajdonképpen az „anti-Orbán” szinonimája.

Akkor jó egy demokrácia, ha az emberek úgy szavaznak, ahogy Washington akarja

Az egyik dolog – folytatták a cikkben –, amit az amerikai konzervatívok nagyon gyorsan megtanulnak, hogy amikor az Egyesült Államok, különösen egy demokrata kormányzat alatt, olyan semlegesnek hangzó dolgokról beszél, mint a jogállamiság, a független újságírás és a demokrácia megerősítése, akkor ez a nyelvezet az amerikai stratégiai és ideológiai érdekek előmozdításának az álcája. „Azok a törvények, újságírás és demokratikus gyakorlatok, amelyek a globalistáknak nem tetsző eredményekhez vezetnek, rosszak. A demokrácia csak akkor demokrácia, ha az emberek úgy szavaznak, ahogy Washington és Brüsszel akarja. (...) Amikor azt olvastam tehát, hogy Power azért van Budapesten, hogy támogassa a független újságírást, a független szót a baloldali vagy Orbán-ellenes szinonimájaként értelmeztem” – írta a szerző, aki szerint nem elég, hogy az Egyesült Államok liberális elitje Amerikát el akarja szúrni a woke-ideológiával, de exportálni akarja ezt a „forradalmat” Közép-Európába is.
„Power Washingtonban szenvedélyes idealistaként szerzett magának hírnevet. Óvakodjon a liberális idealistáktól, akik azzal az ígérettel jönnek, hogy segítenek az országának jobbá válni! Amit valójában akarnak, az egy színes forradalom” – zárult a cikk.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. február 16. 13:05
Aki a saját szövetségesét támadja, az saját maga aktiválja a bukását. Az, aki a fennmaradása érdekében visszaadta a magyaroknak a szakrális Szentkoronájukat, most mégis támadja, az most a szakrális védelem bontó hatását aktiválja ismét önmagára. Magyarország már volt első szög birodalmak koporsójában. Akkor is, amikor az amerikai kontinens nem volt még közismert. A szkíták mindig fennakadnak a birodalmak torkán. Mert ez is a dolguk.
Hangillat
2023. február 16. 11:14
Samantha Power in Hungary- power off your PC while here!
Ne szájalj
2023. február 16. 08:54
A terv ordogi. Europat gyarmati sorba sullyeszteni, fokozatosan atirni/eltorolni a tortenelmunket, az oslakosokat kiirtani (vagy kihalnak maguktol), a teruletet belakjak a migransok, kialakul az Europai Egyesult Allamok.
barkasfarkas
2023. február 16. 08:50
A woke-nak csak papíron van köze a liberalizmushoz. Nem lehet szabadságelvű egy olyan ideológia, amelyben megfelelési vágy kiépítése, a más gondolatok üldözése, a másként gondolkodók megbélyegzése (és sok esetben ellehetetlenítése) a cél. Tény, hogy a woke korunk egyik legnagyobb problémája, ugyanakkor nem lehet rá Moszkva a válasz. Amiatt, mert X dolog rossz irányba indult el nyugaton, lerombolni az egész intézményrendszert, és egy tekintélyuralmi, autokratikus modellt a helyébe ültetni nemcsak kontraproduktív, hanem rendkívül káros is arra nézve, aki megteszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!