Különös német ampullák akadtak fenn a magyar határon

2023. május 25. 15:43

A sofőr nem tudta igazolni a termékek eredetét.

2023. május 25. 15:43
null

Csaknem nyolcmillió forint értékben gyógyszeres ampullákat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy német rendszámú teherautó ellenőrzésekor – közölte a vámhivatal szerdán a Facebook-oldalán.

Az ampullák izzadásgátló és ránctalanító hatású készítményt tartalmaztak, egy ételtároló dobozban voltak elrejtve.

A teherautó a fuvarokmánya szerint Törökországból szállított Németországba autóalkatrészeket. A pénzügyőrök átvizsgálták a kamion utasfülkéjét is, majd a sofőr fekhelyén egy nagyméretű textilzsákban, illetve egy takaróba bugyolálva több gyógyszer üres csomagolását és alkalmazási leírását találták meg.

Nem voltak dokumentumok

A járműben lévő hűtőben, egy ételtároló dobozban száz gyógyszeres ampulla sorakozott, azokról a sofőr szállítási okmányt vagy egyéb dokumentumot nem tudott bemutatni. Úgy emlékezett,

főnöke kérte arra, hogy eljuttassa a gyógyszereket Németországba.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértője szerint a készítmények Magyarországon vénykötelesek, azokat a járművezető indokolatlan mennyiségben tartotta magánál. A Magyarországon vényköteles gyógyszereket a NAV munkatársai lefoglalták, az ügyben gyógyszerrendészeti szabálysértés gyanúja miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook (Illusztráció)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. május 25. 22:30
elembétékukis petesejtek lehettek
22-es csapdája
2023. május 25. 20:45
Ha már az antifákat nem sikerült megállítani, legalább az ampullákat igen.
bagira
2023. május 25. 17:53
,,Az ampullák izzadásgátló és ránctalanító hatású készítményt tartalmaztak,, nem biztos hogy az vizsgálat nélkül . Olyan címkével látták ami kevésbé gyanús , lehet hogy háborús célokat szolgál kitudja ki ellen . Terroristákhoz jut használják.
Dunhill67
2023. május 25. 17:03
illegális cuccot elkobozni,megsemmisíteni(akármi is az),sofőrnek meg öt év letöltendő...török börtönben...mert ott nem biztos,hogy van kacsazsír a teába :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!