„Azélet1” – gyorshajtás elleni kampányt indított a BKK

2023. július 12. 16:21

A kampány mottója: „A 70 hetven, az 50 ötven, a 30 harminc, az élet 1”.

2023. július 12. 16:21

A BKK és a Budapest Közút szerdán indította el gyorshajtás elleni kampányát, amely „Azélet1” nevet kapta. A kampány mottója: 

„A 70 hetven, az 50 ötven, a 30 harminc, az élet 1”.

A BKK Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy „a megengedett sebesség legkisebb túllépésének is tragikus következményei lehetnek, sokak fejében azonban ma is elfogadott annál gyorsabban hajtani.  Kampányunkkal ezt a veszélyes »normát« kívánjuk megdönteni”.

„A megfelelő haladási sebesség megválasztása a közlekedés során a te döntésed és a te felelősséged” 

– hangsúlyozták. 

A BKK hozzátette, bárki követe lehet a #azélet1 kampánynak, aki megosztja a mottót a közösségi médiában, és ezzel nyilvánosan vállalja a sebességhatárok betartását.

A szervezők az #élet1 kampány keretében a következő hetekben megdöbbentő tények és adatok megosztásával, túlélők beszámolóival, külföldi példákkal hívják fel a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire – írta a Totalcar.

Fontos, hogy az emberek ismerjék és betartsák a közlekedési szabályokat

A lap idézte a Budapest Közút állásfoglalását, mely szerint elengedhetetlen, hogy a közlekedők figyelembe vegyék mindazokat a jelzéseket, melyek a városi forgalomban való haladást szabályozzák, és kialakításuknak megfelelően használják az egyes utakat, útszakaszokat. Mint kiemelik: a biztonságos közlekedés alapfeltétele, hogy 

az emberek ismerjék és betartsák az egyes közlekedési módokra és eszközökre vonatkozó szabályokat,

 és nem utolsó sorban legyenek tekintettel egymásra.

A vonatkozó posztot alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Michael Dunning/Getty Images

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. augusztus 03. 17:06
A megemelkedett jegyárakból a bevételt láthatóan értelmes dolgokra költik. Ja nem.
valaki-954
2023. július 19. 08:13
A hibásan szabályozott közlekedési sebesség legalább akkora veszélyt jelent, mint a korlátok áthágása. Ahol lehetne haladni 70-el, és lekorlátozzák 50-re, ott kifejezetten provokálják a közlekedőket. Vagy ahol a 90-es országúti határt 40-re korlátozzák olyankor, amikor hétvégi munkaszünet miatt áll az építkezés, a közlekedők nem is tudnák betartani a sebességhatárt, mert dugót generálnának maguk mögött, még jobban felkorbácsolnák az amúgy is ingerült autósokat. A közlekedést lassító busz- meg kerékpársávok egészséget veszélyeztető hatásáról nem is szólva.
nempolitizalok-0
2023. július 12. 18:56
Ne hülyéskedjünk már. Ezek tényleg azt hiszik, Zoli és Feri a napi 8 órája után kezd el egymással versenyezni hazafelé a skodáikkal???? Jogsi, autó elvétele, kurvanagy pénzbüntetés. Van drón, vannak kamerák, nem azon kell gondolkodni, ha két vagy több autó 90-nél többel megy a városban, akkor most versenyeznek, vagy gyorshajtanak.
KBA98
2023. július 12. 17:53
Margit krt. zebra állnak az autók, megyek a Rossmanba , zöld a lámpa nekem, egyszer csak a kocsik közül kivág a bicajos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!