Elmebeteg-e az, aki 150-nel csapat a városban?

2023. július 06. 15:13

A liberálisok szerint nem. Nehéz gyermekkora volt, csak 120-szal ment az az autó, amit a 16. szülinapjára kapott.

2023. július 06. 15:13
null
Paranoid Android
Paranoid Android
PestiSrácok

„A liberalizmus a közveszélyesség fogalmát is megszüntette; szerintük legfeljebb a heteroszexuálisok közveszélyesek, mert telerakják a világot gyerekekkel. És különben is, azért vannak halálesetek a közlekedésben, mert vannak még élők és közlekedők. Karigeri persze most hisztizik, de ha vegzálnák a száguldozókat, akkor diszkriminatív igazoltatásokról énekelne rögtön. De hagyjuk Gerit, ő csak örült, hogy pár percig nem kell az ötszáz millára gondolnia.

Mint már közismert és közfelháborodást is keltett, két elmebeteg 130–150 kilométer/órás sebességgel versenyzett az Árpád hídon. Állítólag ez rendszeres esemény más helyeken is a fővárosban. Nyilván van ennek egy szociológiája, bizonyos társadalmi csoportok fiataljai inkább érintettek, meg van egy pszichológiája is, mégpedig az, hogy az elkövetők buták, mint a segg. De kit érdekel? Közveszélyesek. Életveszélyesek, tudatosan, előre megfontoltan azok. Mi akadályozza meg az államot abban, hogy az ilyen embereket végleg kiiktassa a közlekedésből és pár évre elküldje őket gondolkozni valahová? Persze az autót is mindig el kellene venni, és kár esetén a vagyonukkal is gyorsított eljárással feleljenek.

Ezek tudatos cselekmények: minden elkövető pontosan tudja, hogy bármikor felbukkanhatnak emberek és más járművek előttük, bármikor megölhetnek, megnyomoríthatnak valakit és persze maguk is meghalhatnak. Ez utóbbi okból vélelmezem, hogy az érintettek nyilvánvalóan pszichiátriai betegek is. De ez nem mentőkörülmény, hanem indok a szigorra inkább. Aki ilyesmiért vállalja a börtön kockázatát, az nyilvánvalóan zakkant.

Tehát még egyszer. Tudatos, előre megfontolt, élvezeti bűncselekményről beszélünk, bármit is mond a jogászkodás. Véletlenül nem lehet 150-nel menni. Véletlenül az ember a hetvenes táblánál 82-vel megy, mert kigurult a hosszú lejtőn és közben elbambult. De ha százzal megy ilyenkor, az már nem véletlen és már nem is figyelmetlenség, hanem akkor már nyomja neki…”

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 11:57
A traffipax semmit sem ér. Előre tudom hol van...70 méterig betartom a sebességet. Okos országokban az átlagsebességet mérik...mondon, okos!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 11:56
Soroszék fizetett hóhérai. Sorosz fizeti a buta cigókat, ad nekik kocsit. A fidesz titkosszolgálata is tudja. Aki nem hiszi, kérdezze le a kocsi vásárlásának a körülményeit.
Onurisz
2023. július 06. 17:16
Egyetértek, de én bizony kiállok a mérések és a (több)százezres közigazgatási bírságok mellett is, mert nem csak versenyezgető "seggbuták" vannak az utakon, hanem a sebességkorlátokat mindenkor és mindenütt semmibe vevő száguldozó vadbarmok csordái is. Ők teszik ki a közlekedők legalább harmadát. És jóval több (halálos) balesetet okoznak, mint az árpád-hídi gyilkosok. És nekik számítanának a százezrek. A második-harmadik büntetés után kiverné a balhét az asszony (mert bizony ezek a nyomulós genyák nem nők). A méréseket pedig nem a rendőröknek kellene végezniük, hanem ki kellene adni vállalkozásba. A magasabb büntetésekből bőven megtérülne.
Massimiliano Prospero dArco
2023. július 06. 16:38
mekkora egy alibi jegyzés ez te jóég, arra alkalmas, hogy a szekértáborukban fenntartsa a hangulatot, semmi másra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!