Ekkora bevételt hozhat Magyarországnak az atlétikai világbajnokság megrendezése

2023. augusztus 26. 10:35

Gyakorlatilag az élet minden területén komoly előnyökkel jár egy ilyen rendezvény.

2023. augusztus 26. 10:35
Budapest, 2023. június 1.
A Nemzeti Atlétikai Központ 2023. június 1-jén. Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihõs programban - jelentették be a szervezõk. A programban résztvevõ iskoláknak a vb szervezõi intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl.
MTI/Mónus Márton

Az olimpia és a labdarúgó világbajnokság után az atlétikai vb számít a legnagyobb sporteseménynek, így a megrendezése is igencsak nagy gazdasági hasznot, figyelmet és elismerést hozhat az adott országnak – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány tanulmányt készített arról, milyen gazdasági előnyökkel járhat Magyarország és Budapest számára a rendezvény megszervezése.

Az előzetes becslések alapján a budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán a mintegy bruttó hetvenmilliárd forintos összköltség mellett 130 milliárd forint feletti bevételre számítottak.

Ráadásul a kiadások is gazdaságélénkítő hatásúak, hiszen rengeteg mindent a hazai kis- és középvállalkozásoktól szereztek be.

A világbajnokság előtt és alatt több ezer magyar család jutott bevételhez a rendezvénynek és az érkező turistáknak köszönhetően.

Közel 340 ezren foglaltak szállást Budapesten a rendezvény időszakára.

Ráadásul statisztikailag azok, akik egy sportesemény miatt utaznak egy adott városba, sokkal szívesebben ajánlják ismerőseiknek a helyszínt, és szívesebben is térnek vissza. Emellett komoly bevétel folyik még be a televíziós közvetítések reklámjaiból. A világbajnokság legalább 60 milliárd forintos reklámértéket jelent hazánknak. 

Végül pedig nem elhanyagolható, hogy egy ilyen sportesemény hosszútávú befektetés, hiszen a sportlétesítmények és városrészek fejlesztését a helyiek a későbbiekben is élvezhetik. 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. augusztus 27. 20:05
Ez a hét sem a lipsiké volt. Szerencsétlen, szánalmas hülyék, hogy erőlködnek itt is, hogy valami elégedetlenséget szítsanak. No, nem baj, szorgoskodjanak csak a következő kétharmadon.
gacsat
2023. augusztus 26. 15:08
Mint a fővadász kiállítás. Egyetlen nyereséges olimpia volt, az atlantai.
nyúlgerinc
2023. augusztus 26. 13:14
"Ekkora bevételt hozhat Magyarországnak az atlétikai világbajnokság megrendezése" Karácsonyék pedig tönkreteszik a fővárost.
B_kanya
2023. augusztus 26. 12:28
Ebből akik lájkolták a "teljes erőből faszt szopó" lilike sivalkodását, NEM KAPNAK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!