Soros-terv

2023. augusztus 17. 06:53

A kormányfő pedig csúsztatott, de hát szokása neki: nyilatkozott ő már ennél sokkal képtelenebbeket is Soros-ügyben.

2023. augusztus 17. 06:53
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Adalékként a Soros Alapítvány, illetve a pénzügyileg Soros Györgyhöz kötődő hazai szervezetek működésének a mérlegéhez, két emléket szeretnénk most felidézni abból az alkalomból, hogy a »Soros-hálózat« elhagyja (vagy nem hagyja el) Magyarországot. »Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában. Pedig évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta és elüldözte az egyetemet Budapestről.« Ezt a magyar miniszterelnök írta szinte pontosan két évvel ezelőtt, akkor, amikor a régió szellemi elitjének újratermelésében elévülhetetlen érdemű magánegyetem legfontosabb karai már Bécsben működtek. A CEU fő értékét természetesen nem az jelentette, hogy Budapesten is futnak kurzusai, hanem az, hogy olyan amerikai diplomát adó képzéseket is nyújt, amelyeket egyébként csak az Egyesült Államokban lehetett elérni – ez utóbbiak viszont kivétel nélkül mind az osztrák fővárosba emigráltak a hazai kormányzati vegzatúra miatt. Apró siker ez a NER-nek, de jelentős veszteség mindenki másnak (megint egy pont, ahol a nemzeti érdek és a rezsim érdeke összeütközik – egyre több ilyen van mostanában). A kormányfő pedig csúsztatott, de hát szokása neki: nyilatkozott ő már ennél sokkal képtelenebbeket is Soros-ügyben.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: APA/AFP/GEORG HOCHMUTH 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 18. 00:16
SOROSTERV. https://www.youtube.com/watch?v=Fv81A50H2V0
a straight cold player
2023. augusztus 17. 13:37
Azért egy hargitai típusú embertől azt olvasni, hogy "régió szellemi elitjének újratermelésében elévülhetetlen érdemű magánegyetem" az felér egy beismeréssel! Mert a "szellemi elit" számukra a Vásárhelyitől Perintfalvin keresztül Bartus elvtársig tart. Janicsárképző!
Majdmegmondom
2023. augusztus 17. 13:34
Te, akit sosem érdekelt a téma és mindig is ellene küzdöttél, honnan tudod, hogy mi a nemzeti érdek??? Fel is tenném a kérdést, neked, mint kívül állónak, mi a véleményed a magyar emberekről?
Hangillat
2023. augusztus 17. 12:34
Mivel a hír-árja ballakmározók szerint Soros-hálózat nem is létezik, tehát ezért vonultak ki. Ez pedig azt jelenti, hogy maradnak. A 'nesze semmi, fogd meg jó!l' helyett 'nesze valami, jól fogod a semmit! lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!