Gulyás Gergely is reagált Lázár János szavaira

2023. szeptember 13. 21:13

„Horthy Miklós megítélése összetett kérdés, és egy mondatban nehéz ezt megfogalmazni” – mondta a miniszter.

2023. szeptember 13. 21:13

Nemrég tartották Horthy Miklós egykori kormányzó újratemetésének évfordulóját a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kenderesen, ahol Lázár János azt a kijelentést tette, hogy Horthy kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

A 444 most ezzel az állítással szembesítette Gulyás Gergelyt, aki azt felelte:

Horthy Miklós megítélése összetett kérdés, és egy mondatban nehéz ezt megfogalmazni. Nem vitás, és ebben 

teljesen egyetértek Lázár Jánossal, hogy Horthy Miklósnak érdemei vannak abban, hogy Trianon után ez az ország megmaradt, túlélt, konszolidálódott és stabilizálódott.

Ezek mellett idézte Orbán Viktor 2017-es kijelentését, miszerint „tudatában vagyunk annak, hogy egy nehéz történelem van a hátunk mögött, szerettem volna mindenki számára nyilvánvalóvá tenni, hogy 

Magyarország kormánya egy korábbi időszakban hibát, sőt bűnt követett el, amikor nem védte meg Magyarország zsidó származású polgárait.

Szeretném világossá tenni, hogy a felfogásunk szerint 

minden magyar kormánynak az a kötelessége, hogy minden állampolgárát származásra való tekintet nélkül megvédje. 

A második világháború idején ennek az erkölcsi és politikai követelménynek Magyarország nem tett eleget, ez bűn, ugyanis akkor úgy döntöttünk, hogy a zsidó közösség védelmezése helyett a nácikkal való kollaborálást választjuk.”

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 16. 03:26
Ez az, amit golyóstollal írt, a golyóstoll feltalálása előtt? agricola?
Agricola
2023. szeptember 14. 09:23
Magyarország kormánya egy korábbi időszakban hibát, sőt bűnt követett el, amikor nem védte meg Magyarország zsidó származású polgárait. Olvassák el Anna Frank naplóját! Tény, hogy a németek által megszállt országokban sehol sem tudták megakadályozni a zsidók elhurcolását. Olvassák el Anna Frank naplóját! A gazdag, hatalmas gyarmatbirodalommal rendelkező Hollandia 4 napig tudott ellenállni a Wehrmactnak majd kapitulált. A zsidó Anna frank és családja 25 hónapig bujkáltak Amszterdam belvárosában, mindaddig, amíg egy máig ismeretlen személy fel nem jelentette őket ami pusztulásukhoz vezetett. A 140 ezres holland zsidóság háromnegyede, azaz több mint 100 ezer ember pusztult el. A hollandiai Zsidó Tanács német nyomásra meghozott rendelkezéseit a legtöbb holland zsidó precízen betartotta.
vapepe
2023. szeptember 14. 09:04
Az én felfogásom szerint pedig minden magyarnak az a kötelessége, hogy országát származásra való tekintet nélkül megvédje. Az én felfogásom szerint ez azt is jelenti, befelé küzdhetünk, de kifelé összezárunk.
Kozmosz
2023. szeptember 14. 02:21
lauderstenonis-2, aki meghal a hazájáért, az nem lehet "csapnivaló" katona, te fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!