Többségi tulajdonrészt szerezhet a Budapest Airportban a magyar állam

2023. szeptember 05. 18:38

Nagy Márton azt mondta, hogy „a budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie”.

2023. szeptember 05. 18:38

Magyarország hivatalos ajánlatot nyújtott be a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül – írta meg a Portfolio a Bloomberg nyomán.

A repülőtér tulajdonosai úgy döntöttek, további hivatalos tárgyalásokba kezdenek – mondta a neve elhallgatását kérő személy a Bloombergnek.

A magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt szerezne, a fennmaradó 49 százalékot egy másik repülőtérüzemeltető szerezheti meg 

– nyilatkozta egy az ügyet jól ismerő személy.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amely a kormány nevében a felvásárlási tárgyalásokat vezeti, nem kívánt nyilatkozni az ügyben, írja a Bloomberg.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter idén januárban arról beszélt, hogy társbefektetővel veheti meg a Budapest Airportot a magyar állam, aki üzemeltetné is a repteret. A miniszter azt is elmondta, hogy 

a felvásárlás 2023 végére zárulhat le és katari befektetőt említett mint lehetséges partnert.

Áprilisban Nagy Márton újra nyilatkozott a témában, a gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, hogy „a budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie”. A miniszter kiemelte, hogy a kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos, az üzletet szerinte még az év vége előtt le lehet zárni.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2023. szeptember 06. 02:13
"A magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt szerezne, a fennmaradó 49 százalékot egy másik repülőtérüzemeltető szerezheti meg " hmm.. éééérdekes.
Kanmacska
2023. szeptember 05. 23:08
Nagyon jó!
Felhasználo74
2023. szeptember 05. 22:48
Hm ki is adta el ?
Akitlosz
2023. szeptember 05. 21:32
De attól még metróvonalat csak azért sem építenek a repülőtérre, Oda sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!