Bepanaszolta a Budapest Airport a kormányt a EP-delegációnak

2023. május 24. 06:17

Nagy Márton korábban beszélt arról, hogy a repülőtérnek magyar kézbe kell kerülnie.

2023. május 24. 06:17
null

Több Magyarországon működő multi bepanaszolta a kormányt, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának üzleti találkozóján, többek között a Budapest Airport is „tájékoztatást” nyújtott.

„A találkozón a delegáció tájékoztatást kapott a repülőtérrel kapcsolatos, folyamatban lévő ügyekről, ahogyan más vállalatok ügyeiről is a jelenlegi magyarországi üzleti környezetben való működés kapcsán” – közölte a Budapest Airport hvg.hu-val.

Monika Hohlmeier, az EP-delegáció elnöke a missziózáró sajtótájékoztatóján azt mondta,

több multinacionális vállalat is panaszt tett,

jelezve, hogy attól félnek, „a diszkriminatív, érzésük szerint ellenük irányuló magyar törvények azt a célt szolgálják, hogy kiszorítsák őket Magyarországról” – idézte a lap.

Hozátették, „meglehetősen valószínűtlen, hogy a Budapest Airport pozitív képet festett volna a magyar kormány ténykedéséről és az itteni üzleti környezetről, adva, mivel a ferihegyi reptér üzemeltetője a kormány által egyik legtöbbet vegzált külföldi tulajdonú cég”.

A küldöttség egyik tagja, Daniel Freund a 444.hu-nak arról beszélt vállalatok nevesítése nélkül, hogy a kiskereskedelmi és az építőipari szektorban is találkoztak olyan cégvezetőkkel, akik „politikai leszámolás áldozatának érzik magukat”.

Nagy Márton: A kormány az év végére visszavásárolhatja a Budapest Airportot

„A budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie. A kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos” – jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Nagy Márton gazdasági miniszter az Index tudósítása szerint.

A miniszter a beszélgetés során hozzátette: az előkészítő megbeszélések már folynak a Budapest Airport tulajdonosával az értékesítés feltételeiről és az árról. Mint fogalmazott, a megegyezés mindkét szereplő számára fontos, és az üzletet az év végére le lehet zárni.

Nyitókép: Shutterstock

***

 

***

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 25. 07:24
Annyira sajnálom a Budapest Airport mostani tulajdonosait. Egy monopolhelyzetben lévő céget kell vezetniük, ahol az állam generálja a folyamatosan növekvő utasszámot, nekik meg csak a lóvét kell beszedni és vinni haza a kanadai nyuggereknek. Dr Miniszterelnök Katarban megmondta, hogy egy nagyon vagány repteret akar látni. Így nem lepne meg ha ők adnának valami szuperkedvezményes kölcsönt (amit a reptér majd kitermel) és esetleg a helyi légitársaság is megjelenne stratégiai partnerkén a Wizz-ben. Ideje lenne egy csomó tengeren túli járatot idehozni, egyszerűen nem járja, hogy vagy csak átszállással, vagy közvetlenül de sokkal drágábban lehet kb bárhova utazni innen, mint az Unió sokkal gazdagabb városaiból. Érdemes megnézni az ár-összehasonlító oldalakat, hogy mikén alakulnak az árak, ha van konkurencia az adott vonalon és ha nincs.
erossvass
2023. május 24. 10:51
Tényszerűen panaszkodtak: "attól FÉLNEK". Megáll az eszem!
fatman
2023. május 24. 10:09
az EP-nek semmi köze hozzá, h mi lesz állami tulajdonban, vagy mi nem... szánalmas...
formaegy
2023. május 24. 10:00
Mindjárt megszakad a szívünk. No és mind elsírta magát? Vagy csak olyan "gyurcsány" könnyek között panaszkodott a EP korrupt gyilkos náci bandájának? Nyomorékok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!