A Hősök tere leckéje

2024. február 24. 15:32

A kegyelmi ügy létrehozta a nemzet egységét.

2024. február 24. 15:32
_CZ_0912 copy
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Érthető, hogy az utóbbi hetek eseményeitől a miniszterelnök idegrendszere is kissé megtépázódott. A kötelességtudat rávitte, hogy most se hagyja pénteki rádióintelmei nélkül elveszetten tévelyegni az ő népét. A rutinköröket még nagyobb hiba nélkül lefutotta. Soros megvolt, LMBTQ szintén, Brüsszel meg a migránsgettók sem maradtak ki. De a kormány jogosítványainak számbavétele, az már kifogott rajta.

Lehet, ha nem kora reggel kérdezik, hanem délután, még ment volna. Át kellene tenni ezt a műsort valami emberibb, ebéd utáni időpontra. Eddig azzal vádolták, hogy rendkívüli állapottal és egyéb trükkökkel folyton túlterjeszkedne a kormány hatáskörén, most viszont szerényen kicsinyítette azt. Tudtam én: csak rákennek mindenfélét. Valójában egy zárdaszűzbe oltott ibolyavirág vagy fordítva, hogy egyem a lelkét. Ha teheti, szemérmesen hátrahúzódik. Most azt találta mondani: a kegyelmi döntések »teljesen le vannak választva a kormányról«.

Itt valamit összekavart. Mert tény ugyan, hogy a lemondatott igazságügyi miniszter alaposan le lett választva a kormányról; ha a volt tárcája épületébe óvakodna, szerintem be se engedné szegényt a portás. De ettől még a kegyelmi döntéseket a kormány képviseletében a miniszter ellenjegyzi, ha akarja, meg is vétózhatja. Gondolom, ha kételye van, megkérdezi a főnökét, a kormányfőt, nehogy baj legyen. A miniszterelnök most szívesen elfeledkezne arról, mi hogyan történt (ugyan ki nyúlna bele lelkesen egy tele bilibe), csak hát közben az ország komoly tanulási folyamaton esett át a valódi hatásköröket és háttérbefolyásokat, vagyis a bili megtöltésének technikáit illetően.

A tépett idegeknek tudható be a következő állítása is: »A kegyelmi ügy megbontotta a nemzet egységét.« Hogy micsodát bontott meg? Nem inkább fordítva áll a dolog? Hogy nem bontott meg semmilyen nem is létező egységet, hanem – legalábbis most és ebben – létrehozta azt?”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Kurucz Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. március 03. 04:36
Lendvai Ildikó, a volt Kádár - Aczél bajvívó, rég levitézlett MSZP -tótumfaktummá válva is, az élete 78. évében már mindent összekavar. Mert tény ugyan, hogy Őkelme is alaposan le lett választva az Orbán-fóbiások katyvaszáról, és meg lehet, hogy őt sem engedné be a portás, ha közelükbe lopakodna, mégis úgy ítél meg eleveneket és holtakat, fennen harsogva még a Verdiktet is hozzá, mintha nem fogadatlanul, hanem fogadottan prókátorkodna mellettük. Legutóbb a minden alapot nélkülöző és fennen hangoztatott kijelentése is, mely szerint a kegyelmezés ügye létrehozta a nemzeti egységet, már az influenszerek által szervezett február 24-i tüntetése után 2 nappal megdőlt a saját tüntetésükön.
vérgőz
2024. február 26. 23:53
lószart mama
Hangillat
2024. február 25. 18:15
"Valójában egy zárdaszűzbe oltott ibolyavirág vagy fordítva, hogy egyem a lelkét." Halott eszme -tartó ládikóból Ildikó, lelketlen lélekfaló, Sorost-tartó faló- tagadó gesztikulátor, szemredőnyt használt: V.J. a felfelé menő kérvényt nem javasló megjegyzéssel továbbította. Balsevista hazugság nélkül életképtelen. A nénje vak a libsiket kitaszító ultralibsik woke-izmusára. A baller hívő lábikrából nyert anyaggal szárazföldi kerekes halként rakja le a haladás ikráit a szárazvízben hívőknek. A tünci-büncizők nélkül is volt egység a pedo -megítélésében. Morális válság Őszöd igazság beszéde volt. Gyomfi begazolt. Ha rács...Harács, Karácsony? Rév Ész Sunyi? Nincs Ildi iszony. Buk- ta-ta, buk-nya-nya?
zakar zoltán béla
2024. február 25. 17:22
Egy Aczélmágnes maradjon csendben vagy menjen a PUFAJKÁS Gyula-Göncz Árpád KIOSZKBA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!