Közülük kerülhet ki Novák Katalin utódja az államfői székben, új név is felbukkant!

2024. február 14. 12:57

Egy neves professzor is képbe kerülhetett.

2024. február 14. 12:57

Az új államfő személyével kapcsolatban már felvetődött Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Navracsics Tibor és Merkely Béla neve, a sajtóban pedig újabban Stumpf István, Trócsányi László és Freund Tamás lehetséges jelöltségét emlegetik.

Úgy tudjuk, korábban, Áder János második ciklusát megelőzően már szóba került, az Index információi szerint pedig Maróth Miklós professzor ismét a jelöltek között lehet.

A portál szerint

a 81 éves, Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas orientalista nagy hatással volt korábban Orbán Viktor keleti nyitás-politikájára. 

A kormánypártok február 21-i, kihelyezett frakcióülésén gyaníthatóan az új köztársasági elnök személye is szóba került.

Maróth Miklós professzor.
Fotó: MTI-archív/Lakatos Péter

Nyitókép: Ma még kérdés, ki költözik a Sándor palotába. Fotó: MTVA/Róka László

 

Összesen 378 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2024. február 15. 07:23
Potocskáné for President!
Lajoss
2024. február 15. 00:56
Én a kaszinó-bohóc Czinege elvtársra szavaznék…🫣
manitowoc
2024. február 15. 00:39
formaegy-2 2024. február 14. 14:02 "a megfelelő választás Szili Katalin lenne." Hát peeersze... 1.) SZILInek már a vezetékneve is - kiejtve- "remek" bemutatkozás lesz az angolul beszélő tárgyalópartnereinek: "Magyarország köztársasági elnöke, OSTOBA Katalin". (:-))) 2.) Szili Katalinnak ALAPFOKÚ angol és német nyelvvizsgája van, Egy KE-nek ilyen "magas" fokú nyelvismerete különösen előnyös ám a külföldiekkel folytatott tárgyalásain... (:-)))
2024. február 14. 19:21 Szerkesztve
Az lenne nagyon durva, ha belemennének a közvetlen elnökválasztásba és jelölnék Novák Katalint. Tudom hogy Magyarország politikai berendezkedése nem olyan, de nagyot szólna. Szerintem megnyerné. Pedig én már ezen ügy előtt csalódtam benne, mert túlpörgette és sokat locsogott. Ráadásul nem mindig úgy, ahogyan az nekem tetszett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!