Vitézy megint beszólt Karácsonynak: A közterületek lesújtó állapotban vannak!

2024. február 19. 09:44

„A Clark Ádám tér csinosítgatása nincs ott a főváros első száz legfontosabb közterületi problémája között” – fogalmazott az egykori államtitkár.

2024. február 19. 09:44

Vitézy Dávid egykori közlekedési államtitkár ismét nekiment a főváros vezetésének. 

Egyik legutóbbi Facebook-bejegyzésében kijelentette:

Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak

Lerobbant közterületek, ezer éves pocsolyák.”

Ezt is ajánljuk a témában

Hiányzó liftek, mozgólépcsők és méltatlan környezet

Majd felhívta arra a figyelmet, hogy az Örs vezér terétől a Boráros térig hiányzik az akadálymentesítés, a régóta várt liftek és mozgólépcsők sem készültek még el. Ezután hozzátette,hogy a Mexikói úttól az Ecseri útig „a vonzó közösségi közlekedéshez, a kényelmes átszállásokhoz méltatlan épített környezet”

„Voltak előrelépések az elmúlt évtizedekben néhány helyszínen, 

de rengeteg a teendő a külső kerületek nagyobb közlekedési csomópontjai körül 

– szögezte le Vitézy.

Nagyítóval kell keresni a „valós felújítást”

Ezt követően felidézte, hogy a Főváros ennek ellenére a Clark Ádám téren, a körforgalom felújítására költené az uniós forrásokat.

Ezzel kapcsolatban kijelentette, „a terveken nagyítóval kell keresni, mi jelentene itt valós újítást. 

Önmagában is tévesnek tartom ezt a koncepciót, hisz őrizgeti a Lánchíd forgalomcsillapítása nyomán teljesen idejétmúlt forgalmi rendet

 és egyáltalán nem segíti a buszközlekedés szükséges gyorsítását”

„De ne is csak erről a tervről beszéljünk, ugyanis ezer fontosabb teendő lenne, mint a turisták által kedvelt, a Sikló melletti tér felújítása. Azt javaslom a Fővárosnak, ne itt költse el az uniós pénzeket” – fogalmazott a szakértő.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Karácsony Gergely

Facebook

Idézőjel

Számos fejlesztés, így többek között a Lánchíd felújítása is lehetőséget teremtett arra, hogy új szerepet kapjon Budapest ikonikus tere.

A száz legfontosabb probléma

Vitézy Dávid bejegyzésében hangsúlyozta, hogy 

a körúton kívül él Budapest többsége

 és a főváros első száz legfontosabb közterületi problémája között nincs ott a budai Vár tövében a Clark Ádám tér csinosítgatása”. 

Példaként Baranyi Krisztina polgármester tervét hozta az Ecseri úti metróállomás környezetének felújítására vonatkozóan, amit a ferencvárosi képviselő-testület a kerület költségvetéséből nem akart kifizetni és leszavazott – „költsük inkább ilyen beruházásokra az uniós forrásokat” – szögezte le.

„Ha már a kormány a budai Várra költ minden Budapestre szánt hazai költségvetési forrást, legalább a fővárosnak járó uniós pénzt ne itt költsük el, hanem ott, ahol a legtöbb budapesti él és közlekedik” – zárta a posztot Vitézy Dávid.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Man-diner
2024. február 20. 05:16
Mi kell még Karácsony kikergetésére a városból, országból, világból? Talán csak nem apukád Dél-Afrikás pénzmosodája?
macaro
2024. február 20. 01:25
A sors pedig tálcán kínálja neked egy ilyen gyalázatos karácsonyi "vezetéssel". Ami szégyen egész Budapestre nézve. Ezt a szégyent kell letörölnöd. Minden budapesti és az egész ország érdekében. Mert amit Karácsony művel és tett ezzel a várossal, az a gyalázat. Az nem folytatódhat. Az kizárt. Te leszel a következő főpolgármester.
macaro
2024. február 20. 01:23
Ne kíméld! Szedd ízekre és mutass rá az alkalmatlanságára, és hogy azt te hogyan oldanád meg. Csupán szakmai érvekkel lemoshatod a színről. Mindenki látni fogja a kontrasztot. Hogy te értesz hozzá, ő meg csak egy alkalmatlan báb, akinek fogalma sincs semmiről és csak tönkreteszi a fővárost a dilettantizmusával és totális alkalmatlanságával. Ne foglalkozz azokkal, akik szerint csak a közlekedéshez értesz, a városvezetéshez nem. Egy főváros 90%-ban a közlekedése. Aki azt megoldja, az húsz évig lesz főpolgármester és közben megtanulja a maradék 10%-ot. Egy Karácsonynál vagy Demszkynél biztosan jobban fogsz érteni hozzá. Tarlós meg segíteni fog benne. Ha egy totálisan alkalmatlan balfék Karácsony lehet főpolgármester, akkor bárki lehet. A sarki büfés is. Nála biztos, hogy többet értesz bármihez. Bárki többet ért nála bármihez. Koncentrálj csak a közlekedésre, amihez értesz. Ez most a kulcskérdés, ami mindent eldönt. Gondolj arra, hogy te erre születtél, és most jött el a te időd.
Klebermann
2024. február 19. 16:20
Meg a kibaszott biciklisávjai is rohadnak. Amióta nem fér el ott a takarítógép, gallyak és mocsok gyűlik fel, még jobban rohad az aszfalt, az emberek meg szívják a fogukat néhány ezer biciklis kedvéért. Elmehet karácsony a jó büdös picsába Orbánnal kézenfogva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!