Dr. Doom: Eleve elrendeltetett a recesszió

2011. október 11. 19:15

A válságok előrejelzéséről elhíresült Nouriel Roubini szerint már biztos hogy a világ W-alakú válsággal áll szemben, a kérdés inkább a második hullám erőssége.

2011. október 11. 19:15

Nouriel Roubini közgazdász kedden interjút adott a CNBC-nek, amelyben leszögezte: „A világ fejlett gazdaságai újabb recesszió felé haladnak, függetlenül attól, hogy fokozódik-e a káosz Európában”. A csatorna beszámolója felhívta a figyelmet arra, hogy a szakember előrejelezte a 2008-as gazdasági krízist is. 

Az RGE Elemzőház élén dolgozó Roubini úgy véli: az Egyesült Államok, az euróövezet és az Egyesült Királyság gazdasága már a recessziós szakadék szélén áll, amit szerinte a legfrissebb makrogazdasági mutatók is alátámasztanak.

„A kérdés nem az, hogy lesz-e újabb visszaesés (double dip), hanem az, hogy mérsékelt lesz vagy nagyon súlyos, amihez egy újabb pénzügyi krízis társul - magyarázta a közgazdász. Nouriel Roubini hozzátette: a válasz az euróövezet válságától függ. Az euróövezeti káoszt a professzor szerint egy tagállam kilépése, egy államcsőd és egy bankcsőd is előidézheti.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2011. október 13. 11:55
Egyre többen látják az okokat, azt is hogy a csizma itt van az asztalon, csak az asztalt felborítani nem lesz senkinek se mersze.
nyugalmazott tanár
2011. október 12. 11:10
Betreljesedett a végzet: "Dr. Doom: Eleve elrendeltetett a recesszió" Azért nagy dolog ám a tudomány!
nyugalmazott tanár
2011. október 12. 11:10
a világ W-alakú válsággal áll szemben, a kérdés inkább a második hullám erőssége. Szerintem lehet, hogy tripla V? Kérem a Nobel díjamat!
Senye Péter
2011. október 12. 09:01
Mint Marx, meg mások is megállapították a befektetett tőke haszna fokozatosan csökken. Eljutottunk oda, hogy nem érdemes befektetni. A rengeteg pénz meg, mint egy elszabadult hajóágyú száguldozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!