Elie Wiesel Hálózat

2016. augusztus 17. 07:07

Szíria, Irak, Darfur, Burundi... Hosszú a szemünk láttára elkövetett tömeges erőszak helyszíneinek listája. Néhány esetben az erőszak népirtássá fajult. Ezzel párhuzamosan azt is látjuk, hogy a népirtások tagadása is egyre tömegesebb szerte Európában.

2016. augusztus 17. 07:07
Benjamin Abtan

Az ismeretek terjesztése a népirtástagadás visszaszorításának fontos eszköze. Azon leszünk, hogy a történészek minél szabadabban dolgozhassanak, kutathassanak, minél hozzáférhetőbbek legyenek az archívumok iratanyagai.

A népirtásokhoz kapcsolódó történetek, visszaemlékezések ismerete hozzásegíti a jelen és a jövő generációt ahhoz, hogy nyitottabban nézzék a világot, jobban figyeljenek a Másikra, bölcsebbek legyenek és az emberi jogok közös kultúrájában éljenek.

Ezzel a jövőképpel veszünk részt a népirtásokról szóló megemlékezéseken. Támogatjuk a túlélőket, az embermentőket, az ellenállókat és utódaikat.

Magunk is szervezünk a parlamentjeinkben alkalmakat a megemlékezésre, és támogatjuk ebben a civil szervezeteket és közintézményeket is.

Végezetül lépéseket teszünk annak érdeké­ben is, hogy a népirtások történetét és a róluk szóló visszaemlékezéseket megfelelő módon illesszék be az iskolai tananyagokba, és támogatni fogjuk a témakör kutatásának elmélyítését az egyetemi és tudományos intézményekben is.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2016. augusztus 17. 21:58
Vagy például ki kéne találni az ellenállók és antifasiszták szövetségét!Lehetne-mondjuk- Hanti Vilmos a vezetője.Nagy ötlet,nem?
OberEnnsinnen
2016. augusztus 17. 13:39
"Ezzel a jövőképpel veszünk részt a népirtásokról szóló megemlékezéseken. Támogatjuk a túlélőket, az embermentőket, az ellenállókat és utódaikat. " A tények ennek az ellenkezőjét mutatják. Pl. a magyar tudós Hóman Bálint szoborállítását ellenzitek, pedig az általa is támogatott törvényeknek volt köszönhető, hogy: Magyarországon 1944. március 19-ig, az ország német megszállásáig, a magyarországi zsidóság élete védelem alatt volt.
Senye Péter
2016. augusztus 17. 13:18
Lehet, hogy megszámlálva nem teszi ki a sokat emlegetettekét, de nekem Pozsonyligetfalu, Csúrog, Magyarremete, Szolyva és még néhány fáj legjobban.
Békanász a hasadon
2016. augusztus 17. 12:36
Dr. Nagy Levente az egészségügyi központokat építgető izraeliekről Állami népirtás formái a XXI. században - a liberális egészségügy és az izraeli érdekek véletlen egybeesése Magyarországon "A Magyar Orvosi Kamara néhány éve élesen tiltakozott az újfajta receptek bevezetése ellen, mert a BNO-kódot fel kell rajtuk tüntetni. A BNO- kód nem más, mint a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának jelölése, ami az Orvosi Kamara szerint stratégiai fontosságú nemzetbiztonsági adat. Azóta pár év eltelt, gyakorlatilag Magyarország egészségügyi állapota feltérképezésre és feldolgozásra került, valakik pontosan tudják a magyar népességre jellemző betegségeket. Többször emelték a gáz, az élelmiszer és általában a megélhetés feltételeit. A tipikusan magyar betegségek gyógyszereit több alkalommal 2-3 szorosára emelték! Több alakalommal, 2-3 szorosára!! Ezen gyógyszerek hiánya veszélyezteti az életet, mivel a magyar populáció tipikus betegségeiről van szó, ezért logikusan a magyarok életeit veszélyezteti. Egyre több munkáért egyre kevesebb pénz kapunk. A rendelőben, az alapellátásban teljesítményfinanszírozás van. Több munka, több beavatkozás - egy pontrendszer alapján - több pénzt jelent. Elvileg. Mégis egyre több orvos megy külföldre dolgozni, elegük van. Aki marad, az túlterhelt, fásulttá válik! De miért? A magyarázat egyszerű! Meg van határozva, hogy egy adott rendelés alatt hány beteget láthatunk el! Kevés az orvos, sok beteget kell ellátnunk, de a finanszírozó meghatározza, egy emberre mennyi időt KELL fordítanunk! Jó sok időt, természetesen! Tehát hiába lát el az ember 25-30 beteget egy nap alatt, a finanszírozó nem veszi figyelembe csak a töredékét, és természetesen NEM fizeti ki a kezelést. A rákbetegek várólistán várnak a szívbetegekkel és a többi halálraítélttel. (Olyan ez, mintha a vízben fuldoklóhoz odaeveznének és rászólnának, hogy majd holnap kimentünk a vízből, addig maradj csendben!) Ez az állami népirtás egyik formája. A súlyos betegek belepusztulnak a liberális reformba, mi, alapellátók 'csak tönkremegyünk. De! A csőd szélén álló alapellátást végző településeket befektetők járják. Rendkívül kedvező az ajánlatuk. Egészségügyi központot építenének minden nagyob településen, a költségeket ők állják! Micsoda tőkeerősek lehetnek ezek a befektetők, ugye? Semmi mást nem kérnek, csak azt, hogy egy patikát is működtethessenek a központ mellett és az orvosi praxisjog ne lehessen az orvosé, hanem a befektetőé. Az orvosok így egyszerű alkalmazottak. A 'tőkeerős' befektető egy izraeli cég, természetesen. Viszont van egy apróság! Az egészségügyi központok létesítését az állam támogatja. Az állam ad 90% tőkét a MI pénzünkből, a befektetőnek csupán 10% önerőt kell biztosítani. Az egészségügyi központok építéséhez szükséges 90%-os állami támogatást csak egy pályázó nyerheti meg. Olyan, mintha a pályázatot testre szabták volna. Ugye nem kell elmondanom, kire van szabva az egész." Dr Nagy Levente Kunhegyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!