Hír TV: Újra lesz közvetlen Budapest-New York repülőjárat

2017. július 02. 14:51

2018-tól a lengyel állami légitársaságnak, a LOT-nak köszönhetően újra közvetlenül repülhetünk Budapestről New Yorkba a Hír TV iparági forrásokon alapuló értesülései szerint. Az erről szóló megállapodást várhatóan pénteken jelentik be.

2017. július 02. 14:51

A lengyel nemzeti légitársaságnak köszönhetően újra lesz közvetlen Budapest-New York repülőjárat – írja az Hír TV honlapja.

Az Amerikai Egyesült Államokat hazánkkal újra közvetlenül összekötő járat a két állam és a Budapest Airport együttműködésének köszönhetően szállhat fel. A Hír TV szerint mindezt pénteken jelenti be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter.

A lengyel állami légitársaság, a LOT a legújabb generációs Boeing 787 Dreamliner gépeket üzemelteti majd Budapest és New York között.
A Budapest Airport a tévé szerint évek óta dolgozik azon, hogy ismét legyen közvetlen összeköttetés Budapest és New York között. 
Korábban két amerikai légitársaság, a Delta és az American Airlines is üzemeltetett járatokat a két város között, de a Malév 2012-es megszűnését követően az átszállási lehetőségek hiánya miatt megszüntették őket.

New York mellett a Hír TV szerint szóba jöhet még Los Angeles is, mint  hatályos amerikai–magyar légügyi egyezmény értelmében lehetséges másik célpont.  A ma hatályos amerikai–magyar légügyi egyezmény értelmében ez Los Angeles lehet, de a kétoldalú megállapodás bármikor módosítható. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba beolvadt Nemzeti Közlekedési Hatóság még nem indította meg azt az eljárást, amellyel a lengyel társaságot kijelölhetnék az útvonalra.

A lengyel társaság valószínűleg azért próbálkozhat a magyar piacon is, mert nem tudja lekötni az évekkel ezelőtt megrendelt, 253 személyes Dreamlinerek kapacitását.

A Malév megszűnése óta New Yorkba a különféle európai légitársaságok járataival lehetett elrepülni átszállással: a Lufthansa a frankfurti, a British Airways a londoni, a Swiss Airlines a zürichi, az Air France a párizsi központi repterére utaztatta az európai utasokat, s onnan repült egy nagyobb gép a tengeren túlra.  

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2017. július 03. 08:39
"Hír TV: Újra lesz közvetlen Budapest-New York repülőjárat" Ezek szerint a Hír TV indítja a repülőjáratot, a pilóta pedig Zsírgeci Lajos lesz.
Strassnoff Ignác
2017. július 02. 23:13
Alapos háttérmunkát végzett a derék újságíró. Bécsből 5 amerikai városba mennek rendszeresen járatok. Ismét jót röhöghettünk Tunyafütyin. "MALÉV, a nemzet büszkesége":)))))))))))))))) "A magyar nem szívesen megy az USA-ba" :)))))))))))))) Nem. Mert nincs rá pénze. Hol a faszomban él ez???? :)))) A MALÉV egy elemi csapás volt. Évente tízezrekbe került minden magyar állampolgárnak, annak is, aki csak a földről látott még repülőt, meg annak is, akit még babakocsiban tologattak. Nagyjából ugyanakkora trágya volt, mint a BKV, meg a MÁV, csak míg utóbbiakat muszáj működtetni, légitársaságot nem. Próbálták amúgy az olaszok is, meg talán az oroszok is, utóbbi nem biztos, nem emlékszek pontosan már. Egyiknek se ment. Meg természetesen a magyaroknak sem. Ez speciel nem volt Fidesz, vagy MSZP történet, a MALÉV folyamatosan pénztemető volt. Amúgy az nem igaz, hogy lehetetlen légitársasággal jól keresni. A nálunk kisebb Ausztria 2 légitársaságot is elbír és keresnek vele rendesen. Persze nem könnyű műfaj, érteni kell hozzá. A történet másik fele a repülőtér. Míg légitársaságot üzemeltetni rizikós vállalkozás, repülőteret bomba üzlet. Irdatlan pénzeket lehet vele kaszálni. Magyar módi: Eladjuk a kibaszott jól jövedelmező repteret és évekig szopunk a veszteséges légitársasággal. Pont mint a MÁV esetében. Eladtak mindent, ami pénzt hozott, a teherszállítástól a büfé üzemeltetéséig. Maradt a veszteséges személyszállítás, ami utolsó infóm szerint úgy évi 40-50 ezer forintjába fáj minden állampolgárnak, függetlenül attól, hogy esetleg még életében nem ült vonaton. Magyar virtus... Hogyan szopjunk 2 pofára... A MALÉV-el kapcsolatban az egyetlen, amit jogosan a Fidesz szemére lehet vetni, az a megszüntetés módja. Az valami kivételesen undorító volt. Emberek sokasága bemegy reggel dolgozni és akkor szembesül vele, hogy megszűnt a cég, ahol esetleg a fél életét elbaszta. Úri megoldás.... A Sólyom hülyeséget nem kéne feszegetni! Az valami sumák arab biznisz volt, az első pillanattól nyilvánvaló volt, hogy nem lesz belőle semmilyen légitársaság. Légitársaság székhelye nem egy putri szokott lenni és nem egy összetákolt ipari hulladékkal szoktak indítani. Pénzt mostak, vagy a fasz tudja mit csináltak, de eszükbe se volt komolyan gondolni a dolgot.
OrangeOrder
2017. július 02. 22:49
Egy nagyon jó hír! Ha nincs több megalázó várakozás, buszoztatás, szopatás valamelyik EU-s reptéren...
néhai Ch.Pilot
2017. július 02. 21:40
Gondolom a Simicska-csicska HírTV rossz hírként közölte, lengyel-magyar korrupciós ügynek tálalván.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!