Nem terveznek hazamenni az Ukrajnából érkező menekültek

2022. július 13. 19:16

A külföldre menekült ukrajnaiak kétharmada egyelőre nem gondol a hazatérésre – derült ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerdán ismertetett felméréséből.

2022. július 13. 19:16
null

A 4900 ukrajnai menekült megkérdezésével elvégzett felmérés szerint a harci tevékenység elcsitulásáig, illetve a biztonsági helyzet javulásáig inkább a befogadó országban maradnának. Mindemellett a külföldön menedéket kereső ukrajnaiak jelentős hányada, különösen a nők és gyermekek reményüket fejezték ki, hogy valamikor majd visszatérhetnek hazájukba.

A legtöbb ukrajnai menekült mindenekelőtt Csehországban, Magyarországon, Moldovában, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában keresett menedéket. Az ENSZ adatai szerint jelenleg több mint 5,6 millió ukrajnai menekült tartózkodik külföldön. Az orosz hadművelet kezdete óta a 9,1 milliót is meghaladta azok száma, akik elhagyták Ukrajnát, mintegy 3,3 millióan közülük azonban már visszatértek.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/EPA-PAP/Darek Delmanowicz

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 14. 09:06
Marad egy országuk, amit teljesen újjá kell építeni. Ezt persze nyugati cégek végzik majd nyugati áron, de ukrán melósokkal csináltatják ukrán áron. A kettő közti 80-85% lesz a fegyverek és szép szavak ára.
misi53
2022. július 14. 08:17
A török Riviéra teli van ukrán menekültel vagy nyaralóval ! Fürdőgatyában nehéz megállapítani !
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. július 14. 08:11
Egyáltalán nem meglepő, az az ukrán fiatal akinek piacképes tudása van, szorult belé egy szikrányi ambíció, esetleg még nyelveket is beszél jó hogy nem fog egy afrikai szinten ragadt, korrupt maffiaállamban nyomorogni mikor élhet helyette németországban is ahol szó szerint a fizetése húsz-harmincszorosát kapja meg. Több millió a leghasznosabb, legproduktívabb ukránokból már a háború vesztesége azok akik elengedhetetlenek lettek volna a működtetéséhez, nem azért mert lelőtték volna őket, hanem csak azért mert nem fognak ők ukrajnában élni soha többet.
Nabakker
2022. július 14. 07:38
Tudtam hogy ez lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!