Soroksár független polgármestere nekiment a kerületében tervezett vegyianyag-elosztóközpontnak

2023. június 27. 15:41

Bese Ferenc felháborítónak tartja az eljárást, a tájékoztatás teljes hiányát.

2023. június 27. 15:41
null

„Az biztos, hogy ez így nem fog menni! Ezt nem lehet megcsinálni velünk, Soroksáriakkal, nem fogjuk hagyni!”írta közösségi oldalán Soroksár független polgármestere, Bese Ferenc, miután sajtóhírek szerint Magyarországra fog települni a kínai vegyianyag-elosztóközpont, az erről szóló hivatalos megállapodást pedig 2023 szeptemberében tervezik megkötni Kínában lapinformációk szerint.

Az „Európa – Kína Vegyianyag Kereskedelem és Duális HUB Rendszer” néven futó projekt lényege az, hogy Kínában és Európában is kialakítanak egy központot a vegyianyag-kereskedelemre, és ezeket vasúton kötnék össze. Az európai központ Magyarországon lenne, majd innen osztanák el a vegyi anyagokat a kontinens más célállomásai felé. A tervek szerint két helyszín jöhet szóba központként, az ország keleti határán fekvő Záhony vasúti átrakodóhely és egy Budapesten már régóta működő, BILK terminál néven ismert logisztikai létesítmény.

Mint fogalmazott: „Magam is csak a sajtóból értesültem arról, hogy Soroksáron vegyianyag-elosztóközpontot terveznek kiépíteni. Ez számtalan kérdést, esetleges kockázatot felvet.

Persze az is igaz, hogy településünk számára fontos az adóbevételek növelése és a munkahelyteremtés. Ez minden esetben, bármely beruházásnál igaz, de csak akkor, ha az egészségre és a környezetre vonatkozó garanciákat kapunk. Biztosak lehetnek abban, hogy kiállok a soroksáriak érdeke mellett minden lehetséges fórumon!”

Nyitókép: Facebook

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M.K.R.
2023. június 28. 12:16
Nos, ez egy Gksz, azaz gazdasági terület. Kiszabályozta a főváros (régen), részletszabályozta a kerület. 2021-ben részletes és teljeskörű felülvizsgálat alá esett a teljes fővárosi TSZT, FRSZ a jelenlegi zöld kaárcsonyista vezetéssel!!! Senkinek eszébe nem jutott visszasorolni mezógazdaságiba. Szakhatóságoknak se volt baja, hogy az ott logisztikai terület. A logisztikai területen mit tárolhatnak, az ÁNSZ ill. Katasztrófavédelmi hatóság illetékessége. Nem településrendezési kérdés, lgfeljebb a csarnokok kinézete, de az mind ronda és ezért a településképi előírások se szigorkodnak egy gazdasági területen. Innentől persze még visszaminősítheti a főváros és a kerület (sok idő), de akkor a telkek tulajdonosát komoly kártérítés illeti meg.
dragstar
2023. június 28. 09:44
Neki ment???Nem értem
nuknuk
2023. június 27. 23:35
Marha Bese. Hol akarsz "kiállni", ha meg se kérdeznek? Ráadásul mi közöd hozzá? Beszartál egy logisztikai központtól?
McFoker
2023. június 27. 22:36
Baj van farhátevők, ha már a "független" (mert fideszfogyatékosnak ciki lenni bizonyos helyeken) is kihátrál a narancskommunisták mögül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!