Joe Biden is reagált az impeachment-eljárás megindítására

2021. január 14. 17:50

Remélem, hogy a szenátus vezetése megtalálja a módját annak, hogyan kezeljék alkotmányos felelősségüket a felelősségre vonással kapcsolatban – mondta a megválasztott amerikai elnök.

2021. január 14. 17:50

Joe Biden megválasztott elnök közleményt adott ki arra reagálva, hogy a képviselőház másodszor is vád alá helyezte Trump elnököt, mondván: reméli, hogy a szenátus folytathatja „alkotmányos felelősségét”, miközben a nemzet előtt álló egyéb fontos ügyekkel is foglalkozik.

„A múlt héten példátlan támadást tapasztaltunk demokráciánk ellen. Ez eltért mindattól, mint aminek nemzetünk 244 éves történetében tanúi lehettünk” – mondta. Hozzátette: „Erőszakos támadás történt a Capitolium ellen. A nép képviselői ellen. A rendőrök ellen, akik minden nap életüket kockáztatják, hogy megvédjék őket. És azon polgártársak ellen, akik közszolgálati tisztként szolgálnak a Szabadság Citadellájában.” Úgy folytatta: „A bűnös támadást megtervezték és összehangolták. Politikai szélsőségesek és belföldi terroristák hajtották végre, akiket Trump elnök buzdított erre az erőszakra.”

Biden szerint a Ház élt azzal a hatalommal, hogy a 45. elnök ellen impeachment-eljárást indítson és felelősségre vonja. „Ez kétpárti szavazás volt, amelyet olyan tagok adtak le, akik követték az Alkotmányt és a lelkiismeretüket. A folyamat a szenátusig folytatódik” – jegyezte meg. „Ez a nemzet egy halálos vírus és a kanyargós gazdaság szorításában van. Remélem, hogy a szenátus vezetése megtalálja a módját annak, hogyan kezeljék alkotmányos felelősségüket a felelősségre vonással kapcsolatban, miközben e nemzet sürgős ügyein is dolgoznak”.

(Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. január 15. 06:22
Aki szelet vet, vihart arat.
DoomGuy
2021. január 15. 06:03
Na! Mit mondott?! Olyan kíváncsi vagyok! Biztos progresszív, befogadó álláspontja volt!
airmax
2021. január 14. 23:37
Amúgy a címhez.. megjegyzés.. Nem Joe Biden, hanem a sajtósa reagált.. Joe Biden szerintem már a herevillanyozásra sem reagál...
airmax
2021. január 14. 23:31
Miért színjáték.. elmondom.. Amikor fekete bőrű bűnözőt lelőttek a rendőrök... Fasiszták voltak, lefelezték a költsévetésüket stb.. (pedig csak a munkájukat végezték..) Most beinvitálták a tüntetők radikális magját.. nem végezték a munkájukat, most hősöknek nevezték ki és mindent elmondtak, amit a BLM tűntetéseknél kellett volna.. Tehát csinálják a nekik megfelelő valóságot.. Az is gyanús, hogy halálesetek is voltak.. Szerintem a Kennedy gyilkossághoz hasonlóan a beavatottakat tették el láb alól.. Oswald, Jack Ruby, Tippit rendőr.. A mostani színjátékban is megvannak ezek a szereplők, és gyanús, hogy a megrendelő is ugyanaz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!