Téli olimpia – Büntethetik azokat a sportolókat, akik a kínai szabályokkal ellentétes magatartást tanúsítanak

2022. január 20. 07:07

A büntetés a sportolók akkreditációjának törlése vagy visszavonása lehet.

2022. január 20. 07:07
null

Büntetés várhat azokra a téli olimpián induló sportolókra, akik a játékok szellemével vagy a kínai szabályokkal ellentétes magatartást tanúsítanak, vagy ellentétes kijelentést tesznek – mondta egy kínai tisztviselő. Az Euronews azt írja: Jang Su, a pekingi játékok nemzetközi kapcsolatok osztályának főigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy

A tisztviselő szerint ez a büntetés a sportolók akkreditációjának törlése vagy visszavonása lehet. Előzőleg a Human Rights Watch arra figyelmeztetett, hogy az esetlegesen emberi jogi kérdésekkel kapcsolatban felszólaló sportolók veszélybe kerülhetnek a – megfogalmazás szerint – „orwelli megfigyelő államban”.

Fotó: MTI/EPA/Tannen Maury

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2022. január 22. 09:56
Például Burján (olimpiai bajnok magyar korcsolyázó), aki egy kínai versenyen kiakadt az ottani állapotokon! Kitették a válogatottból s most sem utazhat a téli olimpiára!
VeJoLa
2022. január 20. 18:29
Pedig csattanósabb válasz lenne az ausztrál vakcinaterror ámokfutására Djokoviccsal, ha a kínaiak megengednék maguknak, hogy felül emelkedjenek, és magasról tegyenek a napi politika pillanatemberkéire, és tartsák magukat a görög olimpiai eszméhez, hogy a játékok alatt nem (hideg)háborúzunk.
Járványfigyelő
2022. január 20. 12:20
Szerintem elég csak viselkedni. Mondjuk ez egy sztársportolónak nem mindig megy, kétségtelen. Meg ugyebár si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi.
Prominet
2022. január 20. 09:53
Genderpropi alszik... vagy mész haza... vagy a böribe... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!