Megkezdődött a civilek evakuálása Szumiból és Irpinből

2022. március 08. 10:15

A kiürítés folyamatban van Kijev régió kormányzója szerint.

2022. március 08. 10:15
null

Megkezdődött kedden a civilek evakuálása az északkelet-ukrajnai Szumi és a Kijev melletti Irpin városokból – közölték ukrán tisztségviselők. Előtte az orosz és az ukrán tisztségviselők megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosókat alakítanak ki a civilek menekülési lehetősége érdekében az orosz hadsereg által ostromlott városoknál.    

„Helyi idő szerint fél tízkor már több mint 150 ember elhagyta városát, és a kiürítés folyamatban van” – mondta Olekszij Kuleba, Kijev régió kormányzója.

Az orosz hadsereg már hétfőn is kész volt ilyen folyosókat létesíteni, de azokon csak Oroszország vagy Fehéroroszország felé távozhattak volna a lakosok,

ezt Ukrajna elutasította.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. március 08. 12:33
Hrivnya febr 23: 10,73 ft Hrivnya márc. 7 12,18ft Forrás: MNB Egyébként meg durván esik.
Dicsértessék
2022. március 08. 12:15
Olekszij KULEBA? A külügyes meg Dmitrij KULEBA? Ez most valami véletlen, vagy Kulebáék privátban nyomják az ukrán kormányt?
AKissLaci
2022. március 08. 11:05
150? A 60.000-ből? Akkor két dolog lehetséges: 1. Az ukrán civil lakosság kedveli az extrém sportokat. Mint például az üldögélés nehéztüzérségi zárótűzben. 2. Mióta a 100% ukrán propagandát toló MSM-be is elkezdett beszivárogni az a tény, hogy a civilek azért nem tudják elhagyni a körbezárt városokat, mert a "dicső" ukrán hadsereg és szabadcsapataik nem engedik őket, úgy döntöttek, hogy PR célokból elengednek párat. Mondjuk 150-et a 60.000-ből. A többiek pedig jók lesznek civil áldozatnak, hogy legyen mit mutogatni a libsi világmédiában.
packó_
2022. március 08. 10:45
Az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha mégis valamiféle diplomáciai megoldás körvonalazódik? Csak úgy eszemben jutott. Scholz nyilatkozat a gázszállítás fenntartásáról. Némi tűzszünet. Repülőszállítás visszavonása. Szerintem azt is érdemes figyelni, hogy ma mennyire kapálózik a Zelenszkij. Nyilván a feje fölött döntenek, ha megegyeznek az amik és a ruszkik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!