Szökött tigris szaladgál Johannesburg irodanegyedében (VIDEÓ)

2023. január 30. 13:56

Két héten belül ez már a második tigrisszökés a városban.

2023. január 30. 13:56
null

Szökött tigrist filmeztek le egy johannesburgi irodanegyed kamerái hétfőn kora reggel. A hatóság felhívta Edenvale városrész lakói figyelmét a veszélyre, a vadvédelmi hivatal (NSPCA) munkatársai elindultak megkeresni a ragadozót – mondta Keshivi Nair, a hivatal szóvivője.

Két héten belül ez már a második tigrisszökés a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában.

Január közepén a város Walkerville nevű negyedében lévő kifutójából szökött meg egy tigris. A nőstény rátámadt egy emberre, több állatot megölt, míg négynapi keresés után befogták és elaltatták.

Vadon nem élnek tigrisek Afrikában, azonban privát vadgazdaságokban tartanak néhányat. Az Edelvale-ben látott nagymacska tulajdonosa egyelőre ismeretlen.

(MTI) 

Nyitókép: Twitter

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 10. 20:15
A videó alapján ez még egy fiatal, nem felnőtt tigris. Miért kellett elaltatni? Alig élnek már tigrisek a világon. Magyarországon is meg tudna élni 50-60 tigris szabadon.
Ricsibmf
2023. január 30. 18:36
A film alapján egy 30-50 kg körüli példány, kellő tapasztalat nélkül kerülendő!
Ricsibmf
2023. január 30. 18:32
Szegény kis éhező! Meg kellene etetni rendesen, utána nagyon kedves! Dél Afrikában tigrismentés céljából kialakítottak egy nagyobb birtokon élőhelyeket tigriseknek. Erről több film is volt a NatGeon. Míg a vadon élő tigrisek száma Szibériában 750, Indiában 2200 körüli, Kínáról nincs adat, addig Texasban családoknál több mint 5000 (ötezer) tigris él. Van olyan kutatási feltételezés, az emberi népesség növekedése, és a tigrisek életterének csökkenése okán, hogy domesztikálható, kellő tisztelettel! a tigris. Ez a tudományos paradigma kb 10 éve létezik, és mérsékelten publikált.
brekker
2023. január 30. 17:20
Kutya vagy macskapártiak a mandineresek? Az örök kérdés. Kéne egy ilyen szavazás! Megelőlegezve, aki kutyás, nyomjon fönt pluszt, a macskások mínuszt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!